Safont-Tria: 'haurem de desobeir la Constitució espanyola per obeir les nostres pròpies lleis'

En el parlament a l'homenatge de Mataró als defensors de les llibertats del poble català amb motiu de la Diada, el regidor de la CUP Xavier Safont-Tria ha apuntat que s'acosten moments decisius on haurem haurem de desobeir la Constitució espanyola per obeir les nostres pròpies lleis.

Avui el poble català té l'oportunitat d'agafar la Constitució espanyola, llençar-la i començar a redactar la nova Constitució catalana que defensi els interessos de la classe treballadora, que defensi la llengua catalana, que protegeixi el territori i que empresoni els corruptes.

Per aconseguir-ho, tenim un propòsit, tenim un mètode i ens cal concentració.

Tenim un bon propòsit: L'Esquerra Independentista té com a objectius estratègics la independència, els Països Catalans i un socialisme humanista on l’economia estigui al servei de les persones i no les persones al servei de l’economia tal com passa ara.  És un propòsit honest, en clau de llibertat, democràcia i justícia social.

Tenim un bon mètode: aconseguirem la independència amb les majories:
Una majoria aclaparadora al carrer reclamant el referèndum i la independència.
Una majoria parlamentària que convoqui un referèndum el 9N.
Una majoria el proper 9 de novembre votant sí i sí a la independència.

Ara ens cal concentració. L’Estat sap que amb el nostre propòsit no poden, amb el nostre mètode no poden… què els hi queda? La distracció! I això és el que intentaran fer, però nosaltres haurem de seguir concentrats i entendre que tard o d’hora haurem de desobeir.

El poble català som un subjecte polític i haurem de desobeir la Constitució espanyola per obeir les nostres pròpies lleis.

Com deia Vicent Andrés Estellés, 'Arribarà el dia que no podrem més i llavors ho podrem tot'.