Parlament de la CUP en l'ofrena d'homentatge de Mataró als màrtirs de 1714

Parlament de regidor de la CUP, Xavier Safont-Tria, l'11 de setembre de 2013 a l'ofrena de Mataró en homenatge als lluitadors per la llibertat del poble català al monòlit de Rafael de Casanova:

Enguany la CUP hem sortit al carrer amb un lema que explicita què volem i què necessitem:

DECIDIM INDEPENDÈNCIA PER CANVIAR-HO TOT.

DECIDIM:

Perquè com a poble volem deixar de ser súbdits i volem passar a ser ciutadans d’un país lliure. Ja tenim majoria d’edat, i no volem, no necessitem, que ningú ens doni lliçons ni ens imposi les seves lleis.

INDEPENDÈNCIA:

Perquè la superació de l’actual situació de crisi sabem perfectament que passa per repensar l’economia.

Però les polítiques econòmiques bàsiques de qualsevol model són competència exclusiva de l'Estat:

• Els impostos ...
• La Política laboral, els salaris mínims, les pensions...
• La política monetària i financera, els Tractats econòmics internacionals...

Si volem poder real per realitzar una política econòmica justa, sense castigar a la classe treballadora, a les dones, als joves, als jubilats, als immigrants, als autònoms, a les cooperatives, a les petites empreses, i que sigui arrelada en les potencialitats del nostre poble, necessitem instruments que només posseeixen els països sobirans. Avui la independència es fa més necessària que mai per a la supervivència econòmica del nostre poble.

Però no només volem i necessitem la independència per la viabilitat econòmica i social, necessitem la independència també, perquè volem viure amb normalitat la nostra llengua i cultura, perquè volem gestionar el nostre territori, volem noves polítiques energètiques sostenibles, volem tenir presència internacional pròpia perquè no ens dóna la gana i ens cau la cara de vergonya quan en Rajoy, en Zapatero, el Rei Borbó o l’Ana Botella pretenen representar-nos a nivell internacional.

PER CANVIAR-HO TOT

Perquè el futur Estat català s’ha de construir i dissenyar des del poble i per al poble. La CUP emplaça a totes les entitats del país a participar del procés cap a la independència per dissenyar un futur més pròsper, més just, més lliure i més de totes i tots.

Amb només dues coses som imparables: no hem de tenir por i hem de tenir un projecte clar cap a la independència.

El poble ja no té por tal com ho demostren les massives mobilitzacions a favor de la independència.

Qui és doncs que té por? CiU té por a perdre el seu poder polític i econòmic del país.

Les declaracions a favor que tot el procés sigui escrupolosament legal, són una excusa per guanyar temps.

Ahir mateix, L’Estat espanyol repetia que no deixarà fer una consulta vinculant.

Tard o d’hora necessitarem desobeir la Constitució espanyola per obeir el clamor del poble.

Si el govern Convergent no es veu en cor de convocar la consulta independentista, que convoquin eleccions anticipades el mateix 2014 perquè s’haurà consumat la major estafa política en la història del poble català.

Quant més temps esperem més temps donem a l’Estat espanyol per avortar el procés cap a la independència, no ens oblidem: nosaltres tenim la raó però ells tenen el poder polític, mediàtic, militar i econòmic.

Si volem la independència necessitem una consulta vinculant, amb una data el 2014 i una pregunta clara:

Volem la independència de la nació catalana, sí o no?

Ja no hi ha espai per dilatar el procés, ni per divagar en un nou encaix impossible amb Espanya. Les noves propostes polítiques que sorgeixin de l’Estat espanyol ja no poden dissuadir l’anhel d’independència.

El procés no es pot aturar perquè és el poble qui pren la iniciativa, qui té el protagonisme i qui haurà de definir les bases polítiques de la futura nació independent.

Ha arribat l’hora de formular polítiques inequívoques a favor de la independència i la construcció d’un model social alternatiu al capitalisme i a favor de les classes populars.

Malgrat els diferents nivells de consciència, avui els Països Catalans estan ben vius:

A les Illes tota una comunitat educativa exemplar s’ha aixecat en peu de guerra amb una vaga indefinida contra el govern del PP que vol aniquilar el català i l’ensenyament de les escoles; al País Valencià els trams de la via catalana es faran malgrat la prohibició judicial i l’amenaça de la Guardia Civil.

El futur Estat Català de la Catalunya estricte haurà de contemplar en la seva Constitució que la nació catalana som els Països Catalans i no les imposicions territorials autonòmiques de la Constitució espanyola.

I per últim: avui el poble tornarà a fer una demostració de força sense precedents, la via catalana per la independència desbordarà els carrers, els pobles i les comarques en una acció simbòlica però amb un missatge inequívoc:

El Procés cap a la independència no té aturador: ja no tenim por i volem la independència!

Visca la terra lliure!!!!!

Xavier Safont-tria Ramon 11 set 2013