Mataró crea la Xarxa 'ja n'hi ha prou' per denunciar la 'llei mordassa'

Diverses entitats veïnals, polítiques i sindicals de Mataró, entre elles la CUP, hem creat la 'Xarxa ja n'hi ha prou' per denunciar la 'llei mordassa' que criminalitza i endureix la repressió contra la llibertat d'expressió i contra les accions de protesta social aguditzades arran de la crisi sistèmica de l'Estat espanyol.

Aquest dijous s'ha presentat públicament la nova Xarxa 'Ja n'hi ha prou' i s'ha fet lectura del manifest acordat entre totes les organitzacions i moviments socials que tot seguit us transcrivim:

Fa uns dies, el Partit Popular va imposar al Congrés dels Diputats la seva “Llei mordassa”. Aquesta llei, oficialment anomenada “de Seguretat Ciutadana”, representa un atac frontal a les llibertats democràtiques i significa el retorn a l’antic “Tribunal de Orden Público” franquista.

El PP, mogut per la seva por a les mobilitzacions socials, vol impedir que els ciutadans i ciutadanes puguem dir allò que pensem, atempta contra els drets dels ciutadans d'estar informats de primera mà, és a dir des d'altres ciutadans assistents als fets. I vol evitar que protestem per les seves polítiques antisocials i per la situació insostenible que estem vivint, caracteritzada per un creixent augment de les desigualtats i el desmantellament de l’Estat del benestar. Amb l’excusa de la crisi, s’ho estan carregant tot. Mentre algunes elits s’omplen la butxaca amb aquesta crisi, la majoria social està patint una situació d’injustícia cada cop més insostenible.

Amb la nova “Llei mordassa” s’imposaran multes desproporcionades per accions com per exemple negar-se a identificar davant la policia, ocupar entitats bancàries, escalar edificis, gravar la policia, manifestar-se davant del Congrés, el Senat o els parlaments autonòmics, impedir un desnonament, reunir-se o manifestar-se en infraestructures de serveis públics, que va en contra del dret a la vaga i sobretot dels moviments dels sindicats. Com es pot veure, es pretén tallar d’arrel manifestacions habituals de moviments socials com les plataformes d’afectats per les hipoteques, organitzacions ecologistes, socials, veïnals, sindicals, etc. A més, la nova llei permetrà les anomenades “devolucions en calent” de persones immigrades, una mesura que ja ha estat criticada des de la Comissió de Drets Humans del Consell d’Europa.

El ministre promotor de la llei, el català Jorge Fernández Díaz, representa en ple segle XXI el que Manuel Fraga representava durant el franquisme: una visió retrògrada i antidemocràtica de la política que no podem acceptar de cap de les maneres.

Per tot això, les organitzacions i moviments socials i els partits democràtics de la ciutat de Mataró manifestem el nostre més profund desacord amb l’aprovació de la “Llei mordassa” i demanem al govern del PP la seva retirada immediata. De la mateixa manera, demanem a la resta de forces polítiques el compromís de derogar-la si després de les properes eleccions generals hi ha una nova correlació de forces al parlament espanyol. Tanmateix, demanem al govern de la Generalitat que garanteixi que el cos de Mossos d’Esquadra no complirà la “Llei mordassa”.

Instem al Parlament de Catalunya, i en concret, a la conselleria d’interior i al seu conseller en cap, el senyor Ramon Espadaler a declarar-se insubmís a aquesta llei franquista i antidemocràtica.Proposarem, al President de la Generalitat de Catalunya, que presenti recurs d’anticonstitucional d’aquesta llei.

Endavant!
Mataró 16 de desembre.

Signen el manifest:

PAH
CUP
ANC
ICV-EUIA
CGT
AV PERAMÀS
COOR. SANITAT MATARÓ-MARESME
ASEEMBLEA GROGA
PSC MATARO
CDC
ERC MATARO
UGT
CONFAVC
FAVM