L'esquerra independentista es manifesta a Mataró: 'independència per canviar-ho tot'

Cap a 300 persones han participat aquest 11 de setembre a la manifestació de l'esquerra independentista a Mataró. Amb el lema 'independència per canviar-ho tot', la marxa ha estat convocada per l'organització de joves Arran, el sindicat COS i la CUP, amb el suport de Assemblea Pagesa, CAL (Coordinadora d'Associacions per la Llengua), Casal Independentista El Teler, Crida Premianenca, Grup d'Historiadors Jaume Compte, SEPC (Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans), Taghrast (espai Amazigh), Unió de Pagesos.

La manifestació independentista ha sortit a 2/4 de 12 de la plaça Miquel Biada, davant l'estació de trens, i ha finalitzat a la plaça de Santa Anna, on s'ha donat a conèixer el manifest de la CUP amb motiu de la Diada Nacional.

A la tarda, la cadena de la Via Catalana convocada per l'ANC ha desbordat les previsions i ha estat un èxit al seu pas per la ciutat de Mataró.

Decidim independència per canviar-ho tot

Necessitem ja, i el necessitem com l’aire que respirem, un referèndum d’autodeterminació. La gent d’aquest país, organitzada i des de baix, hem forçat l’avenç cap a la situació on ara ens trobem i ni podem ni volem fer marxa enrere. Des de 1968 que ho diem i ara és més vigent que mai: ens cal la independència.

Però aquest referèndum que volem ha de ser clar, ha de ser explícit i ha de ser políticament vinculant. No ens poden tornar a enganyar com tantes vegades han aconseguit fer al llarg de la història. Tant l’Estat com els seus col·laboradors necessaris a casa nostra. Ha de ser clara i explícita la pregunta: volem un estat independent de qualsevol altra estructura política i que tota la sobirania recaigui en el poble català. I ha de ser un referèndum vinculant: tots els actors polítics que apostin per la seva realització s’han de comprometre pública i obertament a traduir els seus resultats de manera immediata.

I ens cal també la independència entesa com una eina i un procés per a la superació de totes les desigualtats i discriminacions. La ruptura del Principat i del conjunt dels Països Catalans amb les institucions espanyoles i la creació d’un estat independent tant sols és un primer pas per la llibertat completa de les classes populars catalanes. La independència ens cal també per construir una societat més justa i igualitària, un model social i econòmic que respongui als interessos i necessitats de la majoria. Un model profundament diferent del que tenim ara. Una alternativa al capitalisme.

Per avançar en la construcció d’aquest nou model de país que necessitem hem de començar a treballar ja des d’ara. Cal que l’esquerra rupturista catalana comenci a debatre sobre quines bases volem construir aquest nou model d’estat i de societat. La dreta ja ho té clar i ho està fent, l’esquerra no podem fer tard. Per això la CUP emplaça al conjunt de moviments socials i polítics que treballen en la recerca d’alternatives al model actual a iniciar aquesta feina en clau independentista. Si ens hi posem, podem.

Visca la Terra!

Països Catalans, 2 de setembre de 2013


NOTÍCIES DE PREMSA:

· Capgròs: Unes 200 persones reclamen la independència 'per canviar-ho tot'

· Mataró Ràdio: Més de 200 persones participen a la manifestació 'Independència per canviar-ho tot'