L'Ajuntament obrirà un local per centralitzar la distribució d'aliments solidaris

El Ple de l'Ajuntament de Mataró ha aprovat per unanimitat la cessió d'un local destinat a Centre de Distribució d’Aliments Solidaris. La demanda d'aquest local prové de Càrites Interparroquial, Creu Roja de Mataró i el Banc dels Aliments.

Durant el Ple ha pres la paraula la delegada del Banc dels Aliments al Maresme, Núria Manté, per exposar que ja hi ha entesa entre les organitzacions solidàries de la ciutat i que a Mataró només falta el local adient per tirar endavant aquesta tasca: un espai comú per a l’emmagatzematge, conservació i distribució d’aliments

L’objectiu és millorar l’atenció que es presta a les persones més vulnerables de la nostra ciutat oferint suport en la cobertura d’una necessitat tan bàsica com és l’alimentació.
- Oferint aliments bàsics
- Ajustant la quantitat d’aliments en funció de les necessitats dels membres de cada família
- Donant l'opció d’escollir els aliments
- Prescindint de les cues al carrer
- Oferint als usuaris, a més a més, un espai de formació per afavorir una major autonomia de les persones i una consciència nutricional, amb explicació de les formes més adients de cuinar cada aliment.
- Conscienciant els usuaris contra el malbaratament dels aliments

La moció, aprovada en el Ple Municipal el 4 de desembre de 2014, va ser presentada per la CUP i ha rebut els vots favorables de tots els regidors i regidores de l'Ajuntament.