L'Ajuntament de Mataró rebutja la reforma de la llei de l'avortament

El grup municipal de la CUP ha presentat un Declaració Institucional que ha estat aprovada en la darrera junta de portaveus de l’Ajuntament de Mataró el dilluns 3 de febrer amb els vots a favor de la CUP, PSC, CiU i ICV i els vots en contra de PP i PxC.

La Declaració denuncia l’aprovació de la reforma de la llei de l’avortament que no té suport social i que empitjorarà encara més la situació social, econòmica i de salut de les dones. Aquesta reforma ens situa al marc normatiu postfranquista del 1985 destruint trenta anys de lluita feminista per l’assoliment d’un dret fonamental pel conjunt de les dones de l’Estat espanyol.

Si les dones avorten és perquè simplement no volen ser mares, i aquesta és una decisió totalment legítima, vàlida i reflexionada per qui així ho decideix. Entenem, doncs, que l’avortament ha de ser lliure i gratuït.

Els acords aprovats són:

1. Manifestar i fer arribar al Consell de Ministres i al Congrés de Diputats espanyol el rebuig d'aquest Ajuntament a la reforma de la llei d’avortament.

2. Demanar al Govern de l’Estat la retirada de la reforma de la Llei Orgànica 2/2010, de 3 de març de salut sexual i reproductiva.

3. Instar el Parlament de Catalunya perquè acceleri els treballs per aprovar una llei pròpia de drets i salut sexual reproductiva.

Des de la CUP considerem que la reforma d’aquesta llei s’inclou en la involució política del PP tant pel que fa als drets col·lectius, als socials o al propi cos de les dones, com en aquest cas.

També lamentem el vot particular contrari dels tres regidors d'Unió Democràtica de Catalunya, especialment la Regidora delegada de Família, Benestar Social, Salut i Consum, atès que considerem que hauria d’estar al capdavant en la defensa d’un dret tan elemental com és el dret de les dones a decidir sobre la seva maternitat.