La CUP rebutja els actes delictius a la ciutat però reclama solucions socials

Aquests dies, a la ciutat de Mataró, estem vivint situacions de gran complexitat i de molta violència, institucional, racial, social i de carrer, amb tensió als barris per una sèrie d'actes delictius i amb molta gent dolguda davant el que es percep com una manca de reacció de l'Ajuntament, tant per part dels qui voldrien contundència policial com per les que apostem per una resposta social i mediadora, que resolgui els conflictes des de l'arrel i a partir de la transformació social. Davant d'aquesta situació, des de l'assemblea de la CUP-Mataró volem manifestar el següent:

 

En primer lloc, el nostre més rotund rebuig davant els actes delictius esdevinguts recentment i la nostra solidaritat amb la gent que els ha patit. Entenem que en aquests moments de crisi i confinament, situacions com aquesta només afegeixen tensió i dolor, i volem estar al costat de tothom que n'ha estat víctima, així com exigir una acció policial i judicial justa. S'ha de respondre als delictes sí, però la resposta no pot ser l'expulsió i el maltracte. Al mateix temps, volem manifestar també el nostre suport a les Associacions de Veïns, especialment a la de Molins i a la feina que estan fent per garantir una convivència pacífica, sovint aguantant moltes pressions i desqualificacions per part de les seves pròpies veïnes. En aquests moments difícils la feina de mediació és absolutament necessària, i cal reforçar les AAVV i dotar-les de recursos i contingut, així com reactivar els seus mecanismes de coordinació.

 

En segon lloc des de la CUP donem suport i animem sempre a l'autoorganització popular. Creiem que només el poble salva el poble, i que per tant és necessari que les veïnes  s'organitzin i reuneixin per debatre i resoldre els problemes que els afecten. Sense menystenir l'acció institucional volem recordar a l'Ajuntament que els problemes urgents requereixen respostes urgents, i no dilacions i promeses buides. Recolzant doncs l'organització popular volem manifestar, però, la nostra preocupació i de les anomenades patrulles ciutadanes que s'estan organitzant i amb molts dels missatges dels seus grups, que fins i tot apel·len a pràctiques com les que van causar l'assassinat de George Floyd. Creiem doncs, que abans de posar-se a patrullar els carrers seria interessant que debatessin, es formessin i organitzessin per no caure a la trampa de la ultradreta i el feixisme, que s'han infiltrat als grups malgrat l'esforç de les moderadores i que només esperen a causar incidents per justificar més repressió i expulsions. Així doncs, organització ciutadana sí! Cacera de ciutadanes mai!

 

Finalment volem respondre de forma contundent a l'acció de l'Ajuntament i al discurs que va fer l'alcalde davant la comissaria de policia. És més que xocant que un govern suposadament progressista no sigui capaç de parlar en cap moment de benestar social i de la precarització constant de la nostra ciutat, i que les úniques solucions que tingui siguin donar la culpa a Barcelona i reclamar més repressió policial. Denunciem que els Comuns hagin comprat el discurs del PSC i de la resta de la dreta, i exigim al govern municipal un gir de 180 graus. A Mataró no fan falta més policies, falten més pisos accessibles. A Mataró no fan falta discursos buits i amb pudor a la dreta de sempre, sinó mesures socials immediates, una ampliació de Benestar social i un increment del número de mediadores culturals. A Mataró no ens fa falta una esquerra callada i arronsada, sinó organització popular i contestació social. A Mataró ens falten drets i no més repressió!

 

Instruïu-vos, perquè necessitarem tota la nostra intel·ligència. Emocioneu-vos, perquè necessitarem tot el nostre entusiasme. I organitzeu-vos, perquè necessitarem tota la nostra força (Gramsci).

 

Mataró, 9 de juny de 2020

Assemblea Local de la CUP Mataró