La CUP denuncia afany recaptatori del Patronat Municipal de Cultura

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Mataró denuncia que el Patronat Municipal de Cultura de l’Ajuntament imposa preus de 180,00 euros per fer activitats d’una o dues hores a la sala d’actes de Can Palauet. La CUP ha demanat al PMC que retiri la nova normativa i que permeti a les entitats ciutadanes utilitzar gratuïtament els equipaments públics.

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Mataró ha entrat una instància al registre de l’Ajuntament on exposa la indignació pels preus prohibitius que s’apliquen per a l’ús d’equipaments gestionats pel Patronat Municipal de Cultura.

En l’escrit destaquem que l’actual regidor de Cultura, sr. Jaume Graupera, ha manifestat en diverses ocasions que la funció de l’Ajuntament no és “fer cultura” sinó facilitar que les entitats de la societat civil en facin. Fins aquí estem d’acord, i coincidim que des de les institucions públiques s’han d’oferir equipaments i material a la ciutadania que dinamitza socialment i culturalment la nostra ciutat.

Fins ara, entitats com la nostra havíem pogut utilitzar la sala d’actes de Can Palauet, sempre que estigués disponible, per a organitzar-hi activitats com xerrades, conferències, taules rodones… sempre dins els horaris establerts i amb la condició que per allargar l’activitat fora d’hores calia remunerar el temps extraordinari del personal que treballa a l’equipament.

Durant el mes de març, en sol·licitar la sala d’actes de Can Palauet per a fer-hi una conferència, la nostra sorpresa ha estat que se’ns ha comunicat que a partir d’ara les entitats de Mataró hem de pagar 180,00 euros per utilitzar l’equipament.

Des de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Mataró considerem que:

• Aquests preus d’ús d’equipaments públics xoquen frontalment amb la teòrica finalitat de fomentar l’activitat cultural sorgida de les entitats ciutadanes. Cobrar 30.000 pessetes per utilitzar una sala pública durant una o dues hores prohibeix de facto fer-hi activitats a les entitats sense afany de lucre, especialment a aquelles que, com la nostra, no viuen de les subvencions i se sustenten amb les qüotes dels seus membres.

• Entenem que fer pagar per utilitzar un equipament que ja paguem (a través dels impostos) totes les ciutadanes i ciutadans només pot ser entès com un acte abusiu amb afany recaptatori injustificat per part del Patronat Municipal de Cultura.

• Es comença posant peatges als equipaments públics i s’acaba privatitzant-los mitjançant externalitzacions. Això són polítiques d’esquerres?

És per això que hem demanat al president del Patronat Municipal de Cultura, sr. Jaume Graupera, que les entitats de Mataró puguin continuar utilitzant gratuïtament els equipaments públics de la ciutat per a realitzar-hi activitats socials i culturals.

Candidatura Unitat Popular (CUP) de Mataró
10 de març del 2006


NOTÍCIES DE PREMSA

• portalmataro.com: La CUP denuncia un “afany recaptatori” del PMC [10/03/2006]

• capgros.com: La CUP veu afany recaptatori del Patronat Municipal de Cultura [13/03/2006]