La CUP denuncia abús policial contra dues dones malaltes al Ple Municipal

Els regidors de la CUP Mataró han demanat explicacions als responsables polítics i policials, i reclamem la revisió del protocol de seguretat del Ple Municipal

La CUP denuncia abús policial contra dues dones malaltes al Ple Municipal

En el Ple Municipal de dijous 8 de setembre, la Plataforma contra els Abusos de l'ICAM i l'INSS (PAICAM), a través del grup municipal de VoleMataró, va presentar una resolució en defensa d’un tracte digne per a les persones malaltes. Mentre al saló de plens es debatia la proposta, dues dones membres de la PAICAM van ser víctimes d’una actuació policial abusiva quan van voler entrar a l’Ajuntament per assistir al debat del Ple.

En concret, dos agents de la policia local que hi havia a l’entrada de l’Ajuntament van retenir i escorcollar les dues dones sense miraments, interrogant-les pel fet de dur un bastó (a conseqüencia de la malatia que pateixen). Una de les dones va patir una situació de forta angoixa, fins al punt que va requerir la presència d’una ambulància.

Justament, les dues dones són persones  afectades per Síndromes de Sensibilitat Central, que acostumen a portar mascares per protegir-se dels contaminants, alhora que sovint caminen amb bastó per problemes d’equilibri i dolors.

Assabentats per les representants de la PAICAM, dimarts 13 de setembre, la CUP va demanar explicacions a la responsable de l’Àrea de Gestió de l’Espai Públic, Sra. Núria Moreno, i a l’intendent major de la Policia Local, Sr. Mateo Sánchez. La resposta oficial a aquesta actuació va ser que s’ajustava al protocol de seguretat del plens municipals i al nivell d’alerta antiterrorista vigent, i que no va ser possible reconduir la situació “perquè les dues dones estaven molt alterades i no atenien a raons”.

Des de la CUP considerem que l’Ajuntament no ha de ser un búnquer i que les reunions del ple municipal han de ser obertes a tota la ciutadania. Per tant, la seguretat dels càrrecs electes no pot justificar de cap de les maneres les actuacions policials arbitràries o la censura de la llibertat d’expressió de la ciutadania.

En aquest sentit, demanem a la Sra. Núria Moreno, que contacti amb les representants de la plataforma PAICAM per disculpar-se per l’actuació policial de dijous 8 de setembre. Alhora, demanem que es revisi el protocol de seguretat, per tal de garantir que els policies de servei coneguin l’ordre del dia del ple municipal i que estiguin capacitats per atendre la diversitat de col·lectius i persones que hi acudeixen.

Assemblea de la CUP
Mataró, 15 de setembre de 2016