La CUP considera que les imputacions de l’Audiència Nacional espanyola són un atac al procés independentista

La CUP Mataró se solidaritza amb els dos joves que, segons informa la premsa, seran encausats per haver cremat una imatge del rei d’Espanya durant la manifestació independentista de l’Onze de Setembre a Mataró. Els dos joves maresmencs encara no han rebut cap citació judicial, però la CUP ja avança que els hi farà costat quan siguin imputats.

La CUP considera que la crema simbòlica d’una imatge és una mostra de llibertat d’expressió en una manifestació política, on no es va danyar a ningú, i per tant no hauria de ser delicte en un país democràtic.

El rei d’Espanya no ens representa, bona part del nostre poble no s’identifica ni amb els Borbons ni amb la monarquia espanyola i Juan Carlos I és una vergonya a nivell internacional. Per tant mostrar-hi rebuig de forma simbòlica és un acte de dignitat col·lectiva i forma part del procés independentista cap a la construcció d’una República Catalana sense reis.

L’Audiència Nacional espanyola continua sent un tribunal d’excepció rèmora del franquisme (l’antic Tribunal de Orden Público), que bàsicament és un òrgan repressor que dictamina processos polítics.

La imputació d’en Jordi i en Guifé busca criminalitzar la llibertat d’expressió, atemorir i atacar el procés massiu i democràtic cap a la independència. L’Audiència Nacional espanyola busca caps de turc, fer por a una desobediència civil que cada cop serà més necessària.

La CUP emplaça la ciutadania, entitats i associacions de Mataró a mostrar la seva solidaritat amb en Jordi i en Guifré perquè aquest procés judicial és un atac a totes les persones implicades en el procés cap a la independència.

Assemblea local de la CUP Mataró
Mataró, 30 d’octubre de 2013