El govern municipal de CiU deixa sense beques l’Escola Municipal de Música

La CUP ha lamentat que la manca de beques pot deixar futurs talents musicals sense poder-se formar a l’Escola Municipal de Música de Mataró i ha titllat de “excusa barata” l’intent de justificació de Pere Galvany.

El Ple Municipal de maig ha aprovat els preus públics de l’Escola Municipal de Música de Mataró. El regidor de la CUP, Xavier Safont-Tria ha denunciat una mancança important: no hi ha beques ni ajudes per facilitar que hi accedeixin aquelles persones amb més dificultats econòmiques. El regidor de la CUP ha argumentat que “seria una llàstima i una discriminació imperdonable que una persona amb talent i aptituds per a fer música es quedi sense escola per manca de suport econòmic”.

El regidor d’ensenyament, Pere Galvany (CiU) ha intentat justificar la manca de beques o ajuts tot dient que “l’Escola Municipal de Música “no es considera un servei bàsic”.

Safont-Tria ha titllat de “excusa barata” la justificació del govern de CiU, ja que per exemple l’Aula de Teatre municipal, que tampoc es considera “formació bàsica”, sí que ofereix bonificacions socials que es tramiten a través de Benestar Social del propi Ajuntament, amb molt bona acollida per part de les famílies amb pocs recursos.