Dissabte, 1 d'abril, concentració davant l'Ajuntament de Mataró pel dret a decidir

El proper dissabte, 1 d'abril, hi haurà una concentració comarcal davant l'Ajuntament de Mataró pel dreta a l'autodeterminació dels Països Catalans. La convocatòria l'han fet en una roda de premsa al Casal Fèlix Cucurull en Joan Jubany, de la CUP, en Josep Xaubet, de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL), i en Jaume Batlle, de la Coordinadora de Defensa de la Serra de Marina (CoDeSeMa).

Es tracta d'una convocatòria simultània arreu dels Països Catalans, convocada per la Campanya Unitària per l'Autodeterminació, que a Mataró es concretarà en una concentració a les 7 de la tarda davant l'Ajuntament. Diverses entitats de la comarca ja s'han adherit a la campanya, que ja va rorganitzar una manifestació a Barcelona el dia 11 de febrer. Fins ara hi han donat suport: Assemblea de Joves de Vilassar de Mar, Associació Cultural Marrinxa (Mataró), Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL), Casal Fèlix Cucurull (Mataró), Casal Independentista El Solc (Pineda de Mar), Casal Popular Bullangues (Vilassar de Mar), Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans (CEPC), Col·lectiu el Formiguer (Premià de Mar), Candidatura d’Unitat Popular (CUP), Grup d'Historiadors Jaume Compte (Mataró i el Maresme), Moviment Arenyenc per a l’Autodeterminació, Mataró Viu (Actualitat i alternatives), Maulets, Taverna Atzucac (Mataró).

Joan Jubany, de la CUP de Mataró ha deixat clar que "no només el Principat, sinó els Països Catalans som una nació, i com a tal volem exercir el dret a l'autodeterminació. Per la seva banda, l'historiador Josep Xaubet, de la CAL ha explicat els orígens del que en dret internacional es coneix com a dret dels pobles a l'autodeterminació i ha demanat "que ningú faci escarafalls, perquè el dret a l'autodeterrminació és un dret democràtic i pretenemm exercir-lo pacíficament i democràticament". Finalment, en Jaume Batlle, de Vilassar de Dalt, ha recordat que "el poble català reclama el dret a l'autodeterminació i ho ha demostrat en les dues manifestacions del passat mes de febrer".