Denunciem la impunitat dels grups feixistes a Mataró!

La matinada del 5 de novembre el Casal Fèlix Cucurull, seu de la CUP de Mataró, ha estat atacat. La façana de l’edifici i la persiana del Casal han estat, novament, l’objectiu de pintades feixistes i de signe espanyolista i el pany també ha estat sabotejat.

No és el primer cop que el la seu social de la CUP és objecte d’atacs feixistes, però aquesta vegada l’atac ha coincidit amb les pintades feixistes i amenaçadores contra el diputat Alfred Bosch i el sabotatge de panys a la Biblioteca Pública Pompeu Fabra.

Des de la CUP considerem que aquestes accions han estat coordinades i no són una simple bretolada, sinó un atac feixista contra la llibertat d’expressió. No podem passar per alt ni podem banalitzar la presència cada cop més freqüent de pintades amb simbologia nazi-feixista arreu de la nostra ciutat. En aquest sentit, denunciem la impunitat amb què actuen els grupuscles feixistes a Mataró.

Sabem que els feixistes són una minoria residual que fa la feina bruta a l’Estat. Sabem que això és la conseqüència de les polítiques del PP, que diàriament atia el discurs de la por i alimenta el rebrot del feixisme, tal com es va veure amb l’assalt a la seu de la Generalitat a Madrid  o amb les condecoracions atorgades per la Delegada del govern, Llanos de Luna, a la División Azul. Sabem, doncs, que el que passa a Mataró no és casual ni és una anècdota, sinó una estratègia planificada per dividir les classes populars i desvirtuar el caràcter popular i democràtic del procés d’independència del poble català.

Per tot plegat, des de la CUP de Mataró, reclamem al govern de Mataró que es comprometi a eradicar qualsevol expressió feixista a la nostra ciutat i fem una crida a tota la ciutadania perquè es mobilitzi activament per rebutjar el feixisme i qualsevol intent de banalitzar-lo.

No passaran!

Assemblea de la CUP
Mataró, 5 de novembre de 2013