Convoquen una tancada solidària al CAP de La Riera durant el cap de setmana

La CUP dóna suport i ajuda a difondre la convocatòria de tancada del CAP La Riera durant el cap de setmana del 18-19 de gener en solidaritat amb la lluita iniciada des de Rocafonda i Cerdanyola per la sanitat púlblica Mataró.

MATARÓ EN LLUITA PER LA SANITAT PÚBLICA
 
El passat dimecres 8 de gener les veïnes de Rocafonda i les persones que des del primer moment han sentit com a pròpia la lluita per la sanitat pública a la ciutat de Mataró, ocupaven per primera nit el CAP de Rocafonda-Palau. Era la primera de moltes nits en que el barri manifestava la seva frustració pel desmantellament de la sanitat pública i els serveis que haurien de garantir els drets socials. Poc a poc la resposta s’ha anat estenent i el dimecres 15 de gener les veïnes de Cerdanyola convocaven al CAP del Camí del Mig el que havia de ser la primera nit del que declaraven com una ocupació indefinida.

En aquest context de Mataró en lluita per la sanitat pública un grup de veïnes usuàries del centre decidim organitzar-nos per ocupar el CAP de la Riera el proper dissabte 18 de gener. Proposem una ocupació delimitada, de cap de setmana, programant xerrades i tallers i amb una clara intenció:

Acostar i difondre la lluita dels barris al centre de Mataró.

Assenyalar les mancances en equipaments i plantilla de treballadores, que provoca una regressió en la qualitat de l’assistència sanitària pública (llistes d'espera per intervencions i o a la sala d’urgències).

Estendre les reivindicacions a la denúncia de la privatització deliberada dels serveis públics. Volem denunciar la transferència de diners públics al sector privat i l’externalització dels serveis sanitaris i el conseqüent enriquiment de les empreses privades (menjador, neteja, però també proves diagnòstiques, intervencions quirúrgiques i rehabilitació).

Posar el focus en les retallades ideològiques i la corrupció que hi ha darrere les decisions en política sanitària.
Reivindicar l’assistència universal, rebutjant totes aquelles polítiques que pretenen excloure als nouvinguts o desocupats de més de 26 anys sense cotització a la Seguretat Social.

Tot això ens porta a la necessitat de recordar que hi ha vertaders responsables a qui cal assenyalar, responsables d’aquestes decisions polítiques que ens afecten a totes. La sanitat pública és un dret cada vegada més privatitzat i excloent, i hem de ser entre totes que deixem d’invisibilitzar aquesta pèrdua i comencem a treballar per a recuperar el que ens estan robant, per i des de la gent del poble. És per tot això que us convidem a participar d’aquesta ocupació.

més informació, en breus surt el cartell amb la programació de les xerrades i tallers:

http://matarosanitat.wordpress.com/2014/01/16/ocupacio-solidaria-amb-la-lluita-dels-barris/
@matarosanitat
http://facebook.com/mataro.sanitat)