Comença la campanya: No a la constitució europea, sí als Països Catalans

La CUP de Mataró, junt amb d’altres col·lectius del Comitè del Maresme contra la Constitució Europea, ha iniciat la campanya electoral del Referèndum a la Plaça de Santa Anna. S’han penjat diversos cartells i s’ha fet un petit parlament per a TVM.

Per la CUP el plantejament d'aquesta campanya és clar: mentre hi ha països on la violència de l’imperialisme anul·la la democràcia, com passa a Palestina o a l’Iraq, als Països Catalans, patim una violència més encoberta, més subtil, que és la MANIPULACIÓ.

Una manipulació que la palpem avui comença la campanya pel Referèndum al Tractat de la Constitució Europea, perquè: ja fa mesos que el govern espanyol fa campanya pel Sí amb els nostres impostos, i tot i que la Junta Electoral ha sancionat la propaganda institucional, aquí no passa res...

Ens amaguen informació. Ben poca gent ha tingut accés i ha pogut llegir i reflexionat críticament les més de 300 pàgines del Tractat i dels protocols annexos. Ens amaguen les enquestes i les tergiversen. I, malgrat tot,  les enquestes assenyalen que al Principat de Catalunya el percentatge del No és molt elevat i que fins i tot podria guanyar.
 
Per tant, no és gens estrany que les opcions que defensem el No hàgim estat desqualificades sense treva, dient-nos que som antieuropeistes, que no tenim alternativa, que votarem igual que els feixistes de Le Pen.

Ara però, és moment de passar llista.

A tots els famosos (Luís del Olmo, Crhuyff, Gabilondo, Loquillo, Sabina, Aute, Víctor Manuel, Miguel Ríos...) que han reeditat el patetisme de Lola Flores quan feia propaganda pels referèndums del franquisme.

Al Pepe Montilla, que ha convidat a Berlusconi, el feixista i assassí de Carlo Giuliani, al míting del Sí de l’11 de febrer a Barcelona.

A la cúpula de CiU que ha jugat a la puta i a la ramoneta per acabar dient que Sí a un Tractat que ens esborra del mapa.

Als sindicats espanyols i llepaculs de la patronal, UGT i CCOO, que viuen dels fons europeus i que no se’ls cau la cara de vergonya perquè ja fa temps que la van perdre amb tants pactes, reformes i retallades socials i laborals que han signat.

A tots els fem BOTIFARRA i els direm que NO, votant NO el dia 20 de febrer de 2005.

  • Sense els Països Catalans NO!
  • Sense la llengua catalana NO!
  • Sense drets socials garantits NO!
  • Amb el militarisme, l’armamentisme i la subordinació a l’OTAN NO!
  • Amb un Parlament Europeu sense poder legislatiu efectiu NO!
  • Amb l’exclusió dels nouvinguts i el tractament policial de la immigració NO!

Properes convocatòries:

-Dissabte 5 de febrer al matí, parades informatives als mercats de Mataró

-Dissabte 12 de febrer a les 16.00 concentració a l’Estació de Trens de Mataró per anar plegats a la manifestació unitària de Barcelona

Mataró, 3 de febrer de 2005
Oficina de Premsa CUP Mataró


NOTÍCIES DE PREMSA

capgros.com: Tots els partits excepte CiU i PP surten a enganxar el primer cartell [04-02-2005]

capgros.com: No a la Constitució Europea, s í als Països, article d'opinió de Joan Jubany [13-02-2005]