Carme Polvillo: “Estem a punt i no tenim por”

Diumenge 11 de setembre la Carme Polvillo, regidora de l’Ajuntament de Mataró, ha fet un breu parlament en l'ofrena floral de la CUP de Mataró als defensors de la terra:

Carme Polvillo: “Estem a punt i no tenim por”

Diumenge 11 de setembre la Carme Polvillo, regidora de l’Ajuntament de Mataró, ha fet un breu parlament en l'ofrena floral de la CUP de Mataró als defensors de la terra:

Bon dia a tothom.

L'11 de setembre és una diada d'afirmació nacional i de lluita per recuperar la sobirania que, fa més de 300 anys, ens van prendre per la força de les armes.

No es tracta de triar si volem Rajoy o Sánchez, si volem Pugidemont o Junqueras.

Ara i aquí el que hi ha en joc és una confontació entre diferents projectes polítics, socials, econòmics i nacionals. I nosaltres, els independentistes d'esquerres representem un projecte polític anticapitalista que treballa pel canvi social a través de la sobirania del nostre país.

Volem la independència per canviar-ho tot!

Dir que és possible el canvi social sense recuperar la sobirania política és una farsa, perquè ara mateix no tenim els instruments necessaris per fer polítiques alternatives a les que imposen les oligarquies espanyoles i europees.

Recordeu: què ha passat amb la llei de pobresa energètica; amb la llei d'emergència habitacional; amb la llei d'horaris comercials; amb la llei d'igualtat home-dona; amb la llei contra el farcking, o amb els refugiats que volem acollir i que no els deixen passar.

Totes les lleis progressistes i socials aprovades pel Parlament de Catalunya estan recorregudes o bé han estat anul·lades pel Tribunal Constitucional.

En definitiva, no és possible blindar i garantir els drets socials si aquest país no és sobirà.

La independència és un instrument pel canvi social, per construir una República al servei de les classes populars.

L'Estat espanyol és irreformable. Tot i els cants de sirena de PSOE i Podemos, avui sabem que no hi ha, ni a curt ni a mig termini, cap via democràtica i cap possibilitat d'acord per exercir l'autodeterminació.

Per això, des de la CUP, apostem per un via independentista unilateral cap a la democràcia. No hem de demanar permís per ser lliures!

Fa 10 anys el poble es va posar dempeus davant l'estafa d'un Estatut retallat. Fa 10 anys que va començar la Revolució catalana del segle XXI, la revolució del dret  a decidir.

Ara hem de culminar el procés constituent i celebrar, peti qui peti, un referèndum per ratificar la ruptura amb l'Estat espanyol i per proclamar, immediatament, la República catalana.

Des de la CUP estem a punt per avançar cap a una República catalana lliure, ecològica, feminista, laica, socialment justa i solidària.

Una república pels drets de la classe treballadora, pels drets de les dones, per normalitzar l'ús social del català i per preservar els ecosistemes naturals.

Una república que serà la clau de volta perquè puguem construir un futur compartit amb la resta dels Països Catalans.

Una república internacionalista que serà el motor del canvi social i dels processos constituents de la resta de pobles oprimits: Galícia, País Basc, Astúries, Castella, Andalusia.

Amics i amigues, estem a punt i no tenim por!

Visca la terra!

Volem la independència per canviar-ho tot!