Campanya solidària per pagar la multa per cremar un retrat del Borbó

El col·lectiu solidari amb els joves independentistes Jordi i Guifré ha iniciat una campanya de recollida de diners per fer front a la multa a la qual els va concemnar l'Audiència Nacional espanyola per haver cremat una foto del rei d'Espanya. Es poden fer aportacions a Tot Suma.

El matí del passat 11 de setembre de 2013 les organitzacions de l’Esquerra Independentista del Maresme (COS, CUP i Arran) van fer una manifestació pels carrers de Mataró amb el lema “Independència per canviar-ho tot”.

Durant el transcurs de la manifestació uns joves van desplegar un llençol gegant amb la imatge del, aleshores, Rei d’Espanya i li varen calar foc.

L’acció va ser fotografiada per agents de paisà dels Mossos d’Esquadra, que van identificar aleatòriament dos joves: en Guifré i en Jordi. Poc després, la fiscalia de l’Audiència Nacional espanyola va obrir diligències per un delicte d’injúries a la Corona.

El passat 2 d'octubre de 2014 es va fer efectiu el judici a Madrid. Un grup de persones solidàries amb els dos encausats els vam acompanyar (conjuntament amb les seves respectives famílies) per donar-los suport enmig d'un clima de tensió, en què la Policia Nacional ens va identificar, retenir, vexar, degradar... No ens va deixar entrar al judici amb les samarretes solidàries, van fer despullar la mare d'un dels encausats... Finalment, tot i demanar inicialment 10.800 euros per cap (que en un moment fins i tot el Fiscal de l'Estat va elevar a més alegant premeditació i tracte vexatarori cap al monarca per estar penjat de cap per avall), la xifra final de la sentència va ser de 900 euros per persona. Aquesta xifra, sumada a les despeses judicials, fan un total d'un 4000 euros, xifra que ni en Jordi, ni en Guifré, ni el grup que els donem suport no podem assumir, ja que som estudiants i no disposem d'aquests ingressos.

Creiem, a més, que el judici contra en Guifré i en Jordi forma part de l’estratègia repressiva de l’Estat espanyol contra el referèndum del 9N i del procés independentista català en general. És un judici polític, que pretén arraconar i criminalitzar l’independentisme d’esquerres i combatiu.

Ajuda'ns a pagar amb la teva aportació aquesta pena injusta i digues ben fort i amb nosaltres que res ni ningú ens aturarà, que no farem cap pas enrere, que seguirem lluitant fins a la victòria!