Bona rebuda al casal de Cirera de la proposta alternativa del MataróBus

La CUP ha fet la primera presentació dels principis per un model alternatiu de transport públic a la ciutat de Mataró. El Casal de la Gent Gran de Cirera ha estat el primer espai on s’ha celebrat una assemblea oberta per presentar i contrastar la proposta que reinventa el MataróBus.

Més de trenta persones han participat de l’assemblea oberta. Totes les intervencions han agraït i han vist amb bons ulls la nova proposta que compta amb la participació de treballadors del MataróBus i l’assessorament tècnic de l’entitat Promoció del Transport Públic. El debat més enriquidor s’ha generat al definir els carrers per on hauran de circular els autobusos en la nova xarxa de transport. Moltes de les intervencions han coincidit amb la necessitat urgent de repensar l’actual oferta del transport públic atès que el servei és del tot insuficient i poc competitiu: en la majoria de casos una persona arriba abans al destí anant a peu que utilitzant el MataróBus.

La nova proposta implica un canvi xip respecte l’actual model caduc: ofereix millors prestacions a través d’una alta freqüència de pas, una ràpida velocitat comercial dels autobusos i uns preus populars per fer que moure’s amb MataróBus sigui més atractiu que anar amb cotxe privat. La nova proposta no pretén portar l’autobús a la porta de casa de tothom, sinó augmentar la velocitat des de la sortida de casa fins el lloc de destí.
 
La CUP continuarà durant les properes setmanes fent presentacions en tots els barris de la ciutat i també amb aquelles entitats que ho sol·licitin.

El proper dimecres 22 de novembre es presentarà la proposta al local de l’AV de la Llàntia a les 20h. Pots confirmar l'assistència a tarvés de facebook.

Un cop finalitzi el treball de camp, a través de les assemblees obertes, es presentarà un document definitiu al govern municipal.

Més informació.