PdR Rebutjem l'increment de la despesa militar

El Ministeri de Defensa del govern espanyol s’ha compromès amb l’OTAN a destinar un 1,53% del PIB a despeses militars de cara al 2024. És a dir, en 6 anys es pretén duplicar el percentatge actual (0,86% del PIB del 2018) i assolir la xifra de 18.470 milions d’euros.

Aquest compromís s’ha fet de forma opaca i condicionarà el marc pressupostari de l’Estat espanyol en els propers anys i representa un greuge respecte a altres partides socials com són educació o sanitat, que sí que són indispensables i necessàries per garantir el benestar i la qualitat de vida de la ciutadania.

D’acord amb els valors de la cultura de la pau expressats de forma majoritària per la societat catalana, discrepem de l’actual deriva militarista que imposa l’OTAN a tots els estats que en formen part.

Per aquests motius, el Grup Municipal de la CUP proposa a la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró l’aprovació dels acords següents:

  1. Rebutjar els objectius de despesa militar fixats per l’OTAN i el compromís adquirit pel govern espanyol de doblar en 6 anys la despesa militar de l’Estat espanyol.
  2. Manifestar que la millor alternativa per a un món en pau requereix el desenvolupament d’una política de defensa fonamentada en l’educació per la pau, la no-violència, la solidaritat, la cooperació i la diplomàcia.
  3. Traslladar aquests acords al secretari general de l’OTAN, a la ministra de Defensa del govern espanyol, a la Mesa del Parlament de Catalunya i al Centre Delàs d’Estudis per a la Pau.

 

Juli Cuéllar Gisbert

Regidor portaveu del Grup Municipal de la CUP

 

Mataró, 26 de gener de 2018