La CUP s'oposa a pagar més diners a Fomento per a la neteja de la ciutat

La CUP s'oposa a pagar més diners a Fomento per a la neteja de la ciutat

Els regidors de la CUP a l'Ajuntament de Mataró s'ha oposat frontalment a que l'Ajuntament pagui una "factura addicional" de 1,2 milions d'euros a la multinacional Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) pel servei de neteja de la nostra ciutat. Malgrat la nostra oposició, el Ple ha aprovat la "modificació del contracte de gestió del servei de recollida de residus" a favor de FCC.

Així ho ha expressat en Juli Cuéllar al Ple Municpal del mes de novembre de 2016.:

El contracte de la brossa és  el més important que licita aquest Ajuntament: 61 milions d’euros.

Es va adjudicar el juliol de 2014 i fins a 2022, a Fomento de Contratas y Construcciones (Koplowitz).

El 2015 ja es van fer 2 ampliacions del contracte de 33 mil i 222 mil € segons deien per ajustar els serveis de neteja i alguns sobrevinguts com  la Festa al Cel.

Ara ens plantegen una  modificació del contracte per cobrir les deficiències del servei (neteja viària: resposta immediata a imprevistos i polígon de Pla d’en Boet;  orgànica: més freqüència recollida i neteja dels contenidors; platges: cobrir la neteja en temporada baixa…).

Això suposa un increment del 3,83% respecte a l’import inicial del contracte:  87.293,80€ pel que resta de 2016 i 1.148.339,86€ entre 2017 i 2022.

Ens preguntem: els contracte adjudicat el 2014 es va quedar curt o bé estem davant d’un incompliment de l’empresa?

Ni tan sols en això s’aclareix el govern municipal sociovegent. Segons els socialistes això és atribuïble a què el contracte del 2014 es va fer en clau de retallades (1,8 M€ menys que l’anterior contracte de 2008), una explicació plausible ja que Mataró destina 30,7 €/persona al servei de la brossa, molt per sota de la mitjana de 43,50 €/persona dels municipis de la Diputació de Barcelona. En canvi, si preguntes als convergents, ells et diuen que el contracte era una meravella i que l’empresa està incomplint i ens està fent pagar el mort del conflicte laboral.

Mataró està feta una merda i no deixarà d’estar-ho fins que l’empresa compleixi  amb les exigències del servei. Ara mateix FCC només té en compte els seus beneficis i amb el càlcul actual els surt més a compte pagar les penalitzacions ridícules per incompliment que prestar un bon servei.

Aquesta lògica mercantilista només se superarà el dia que tots els regidors de l’Ajuntament entenguin que la millor opció passa per la municipalització, la gestió directa del servei de la brossa i pel canvi de model en la gestió de residus.