La CUP proposa requalificar el terreny dels "pisos contenidor" al barri del Camí de la Serra

Presentem una proposta de resolució al Ple, però no prospera

La CUP proposa requalificar el terreny dels "pisos contenidor" al barri del Camí de la Serra

La CUP ha presentat una moció (proposta de resolució) al Ple de l'Ajuntament per demanar la requalificació com a equipament dels terrenys on l'anterior govern municipal havia volgut construir "pisos contenidor". La demanda surt del moviment veïnal del barri del Camí de la Serra, però la moció no ha prosperat perquè no ha tingut suficients vots favorables.

L'any 2006 el govern de llavors va modificar el Pla General d’Ordenació Urbanística de Mataró i aquest solar va passar d’equipaments a dotacional. L'objectiu era construir "pisos contenidor" en un terreny públic.

Però amb l’arribada de la crisi, aquest desenvolupament dels “pisos contenidors” no va tirar mai endavant i el solar va quedar abandonat, requalificat d’equipament dotacional però sense un  desenvolupament ni immediat ni clar.

Els veïns sempre han defensat, i tenen tota la raó, que el barri compta amb pocs serveis i que més pisos massificarien encara més el barri. Precisament per això, van comprar unes porteries de futbol, que l’ajuntament va col·locar i ara mateix el fan servir com a espai “esportiu” però molt abandonat i degradat.

Per tot això, i entenent que ara, aquelles necessitats d’habitatge que marcava el Pla Local d’Habitatge 2005-2015 han canviat, i que les necessitats en el 2016 i futur més proper, són unes altres,  no té cap sentit mantenir la qualificació de sòl dotacional perquè ara com ara, aquesta no és una prioritat.

La proposta de resolució de la CUP, rebutjada per l'actual govern, consistia en:

Requalificar la parcel·la situada entre els carrers Josep M. De Sagarra i Joan Oliver com a parcel·la d’equipaments per poder atendre les necessitats del barri tal i com ja preveia, abans del 2006 el POUM.