Som Joan Coma: mai no caminaràs sol

La CUP Mataró se solidaritza amb els càrrecs electes i ajuntaments assetjats pels tribunals espanyols

La CUP Mataró se solidaritza amb els càrrecs electes i ajuntaments assetjats pels tribunals espanyols

L’assemblea de la CUP Mataró dóna suport als càrrecs electes i ajuntaments assetjats pels tribunals espanyols (Tribunal Constitucional, Audiència Nacional…). Fem costat al regidor de Vic Joan Coma, que avui ha decidit no presentar-se davant l’Audiència Nacional espanyola, que l’havia citat a declarar en un clar cas de persecució judicial de les idees polítiques.

Des de la CUP Mataró no reconeixem cap tribunal que vulgui impedir la llibertat d’expressió. Com en el cas de l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, perseguida pel “delicte” d’haver fet cas omís als requeriments de retirar l’estelada del balcó de l’Ajuntament de Berga. O com en el cas de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, perseguida pels tribunals per haver permès la votació de la resolució sobre el procés constituent.

Davant un estat espanyol irreformable i caspós, defensem les nostres institucions i els càrrecs electes que obeeixen el mandat del poble.

Cal, doncs, respondre amb desobediència als tribunals que actuen contra els nostres drets democràtics. Avancem així cap a la ruptura unilateral amb l’estat Espanyol.

Mataró, 24 d’octubre de 2016