Moció de suport a les 27 persones de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) encausades per haver defensat una universitat pública, gratuïta i de qualitat

Declaració institucional que presenta la CUP per donar suport a les 27 persones de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) encausades per haver defensat una universitat pública, gratuïta i de qualitat

Per tot plegat, el Grup Municipal de la CUP proposa a la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró els ACORDS següents:

1. L’Ajuntament de Mataró expressa el seu compromís amb la defensa d’una universitat pública, gratuïta i de qualitat, en la qual hi puguin tenir accés totes les persones, independentment dels seus recursos.

2. L’Ajuntament de Mataró reclama que es respecti a les persones que exerceixen el Dret de Manifestació, i expressa la seva solidaritat amb les 27 membres de la comunitat universitària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) represaliades arran de la seva participació en la tancada al Rectorat a l’abril de 2013 en contra de pujada de taxes del 66% i perquè s’establissin títols especials de transport públic pels estudiants de la UAB (T-UAB).

3. L’Ajuntament de Mataró es manifesta a favor de la lliure absolució de les 27 persones de la UAB imputades.

4. L’Ajuntament de Mataró sol·licita al Ministeri Fiscal que retiri les acusacions contra els 27 membres de la comunitat universitària de la UAB, perquè és inadmissible que en una societat democràtica que es penalitzi la protesta, la dissidència, i encara menys que se sol·liciti presó per exercir Drets Fonamentals.

5. L’Ajuntament de Mataró traslladarà aquests acords referents al Procediment Abreujat 4/2016 a l'Excm. Jutge del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Cerdanyola i a l'Excm. Fiscal en cap de Catalunya, així com també a l'organització antirepressiva Alerta Solidària.

No obstant això, la Junta de Portaveus decidirà.