La CUP celebra que Garcia Caurin deixi els Serveis Territorials d’Ensenyament

L’endemà que la CUP exigís el seu cessament, la premsa informa que Vicent Garcia Caurin deixa de ser director dels Serveis Territorials d’Ensenyament del Maresme i Vallès Oriental

La CUP celebra que Garcia Caurin deixi els Serveis Territorials d’Ensenyament

L’endemà que la CUP exigís el seu cessament, la premsa informa que Vicent Garcia Caurin deixa de ser director dels Serveis Territorials d’Ensenyament del Maresme i Vallès Oriental. Celebrem aquesta notícia i desitgem que Garcia Caurin no continuï actuant de forma autoritària en el nou càrrec que se li assignarà.

La CUP celebra que, l’endemà d’exigir el seu cessament, s’hagi anunciat que deixa el càrrec el fins ara director de Serveis Territorials d’Ensenyament del Maresme i Vallès Oriental.

Esperem que s’hagi acabat el temps de les imposicions i l’autoritarisme. Josep Vicent Garcia Caurin, director dels serveis territorials Maresme-Vallès Oriental ha exercit el càrrec amb una forma de fer autoritària. Durant l’etapa de cinc anys al capdavant de la institució, Garcia Caurin ha mostrat manca de capacitat de diàleg i ha anat creant conflictes de forma innecessària amb la comunitats educativa del territori que ha gestionat. A Mataró Garcia Caurin s’ha negat a mantenir diàleg tan amb la comunitat educativa com amb el govern municipal.

L’episodi més recent ha estat programar la ja reiterada eliminació de línies de P3 a l’escola pública per al curs 2016-2017.

Cal destacar la lluita incansable dels col·lectius afectats durant aquests anys per la gestió despòtica del director de SSTT d’Ensenyament. Un cop més, queda palès que la mobilització és imprescindible.

Però, a Mataró, Garcia Caurin no marxa amb les mans buides: ens deixa en herència, entre d’altres coses, un acord marc per a la licitació dels menjadors escolars embastat, la promesa de l’institut-escola Angela Bransuela que no serà, un forat al Joan Coromines i molts més danys colaterals. No se l’oblidarà fàcilment, no.

Com acostuma a passar en aquests casos, el sr. Garcia Caurin deixa el seu lloc a SSTT per “ascendir” i integrar-se al gabinet de la nova consellera d’Ensenyament Meritxell Ruiz. S’ha anunciat que aquest dijous la consellera farà públics els canvis en l’organigrama d’Ensenyament. Desitgem que les responsabilitats que es posin a les seves mans no li permetin continuar perjudicant impunement l’ensenyament públic amb el mateix autoritarisme del qual ha fet gala en la seva etapa a SSTT del Maresme i Vallès Oriental.

> Notícia a La Vanguardia: Vicent Garcia deja los Serveis Territorials d’Ensenyament del Maresme

> Petició de cessament dilluns 8 de febrer

> Vídeo de la roda de premsa de petició de cessament

Assemblea CUP Mataró
10 febrer 2016