La CUP exigeix la congelació de les tarifes de climatització d’equipaments connectats al Tub Verd

La CUP exigeix la congelació de les tarifes de climatització d’equipaments connectats al Tub Verd

El 24 de març de 2015 es van privatitzar el 51% de les accions de MESSA, una empresa mal anomenada d'energia sostenible, que explota el Tub Verd i que ara depèn de Gas Natural.

Tenim una xarxa d’equipaments municipals connectats de forma exclusiva al Tub Verd, la qual cosa els converteix en clients captius d’una empresa que ara està en mans privades i que es regeix pel marge de benefici que en pot obtenir.

El llum d’alarma va saltar el 27 de novembre de 2015, quan el Consell d’Administració de l’EPE Tecnocampus va informar que la tarifa del proveïdor de clima, MESSA, s’incrementaria un 24% per a 2016, passant de 147.000 a 182.350 €. Finalment, aquest augment s’ha renegociat i rebaixat a un 10%.

Pel que fa a equipaments municipals (escolars i esportius) que depenen directament de la tresoreria de l’Ajuntament, l’increment previst de la factura de MESSA per a 2016 se situa en el 4,02%, la qual cosa representa un augment de la despesa de 6.201,29 € respecte a 2015.

 
Aquestes dades fan palès que privatitzar mai és una bona solució.

Des de la CUP pensem que la millor opció és la remunicipalització de MESSA i l’aposta per altres sistemes de climatització més sostenibles. Mentrestant, reclamem al govern de PSC-CDC que actuï amb criteris socials, ambientals i d’interès general, i que exigeixi a MESSA la congelació de les tarifes.

Oficina de premsa CUP Mataró
Mataró, 25 de gener de 2016