La CUP Mataró serà a Celrà a l'acte de suport als regidors imputats per l'Audiència Nacional

Els regidors de la CUP Mataró van votar a favor de la Declaració de ruptura al nostre Ajuntament

La CUP Mataró serà a Celrà a l'acte de suport als regidors imputats per l'Audiència Nacional

Sota el lema "Independència és desobediència", la CUP celebrarà dissabte a Celrà un acte de suport als càrrecs electes encausats per l'Audiència Nacional. L'acte es farà en aquesta població perquè és una de les que està sent investigada pel tribunal espanyol per haver aprovat una moció de suport a la declaració independentista del Parlament. A l'acte hi assistiran l'alcalde de Celrà i regidors de poblacions denunciades per la fiscalia amb presència de la CUP, que de moment són Celrà, Igualada, Sant Cugat del Vallès i la Seu d'Urgell. També hi assistiran alcaldes i regidors d'altres ajuntaments amb governs de la CUP que, malgrat la persecució de l'Audiència Nacional, les darreres setmanes, també van aprovar mocions de suport a la Declaració de ruptura amb l'Estat. A l'acte, hi participaran diputats de la CUP-Crida Constituent i membre del Secretariat Nacional de l'organització. A més, hi seran convidats a participar-hi regidors i regidores d'altres formacions i d'organitzacions independentistes de la societat civil.

La CUP Mataró també va votar a favor de la Declaració de ruptura a la Junta de Portaveus de dilluns 30 de novembre i, conseqüentment, ens solidaritzem amb tots els ajuntaments encausats per l'Audiència Nacional espanyola. La regidora de l’Ajuntament de Mataró Carme Polvillo, assistirà a l'acte de suport al municipalisme independentista convocat el 12 de desembre a Celrà.

La CUP vol mostrar i oferir tot el seu suport als consistoris investigats per l'Audiència Nacional i defensa el dret d'aquests a la desobediència davant d'una institució il·legítima, anacrònica i hereva del Tribunal d'Ordre Públic franquista. La CUP vol ajudar a tots els regidors investigats a mantenir-se ferms en la defensa de la moció, perquè la formació considera aquestes desobediències com els primer passos cap a la creació de la república catalana.

La consellera de governació, Meritxell Borràs, ha convidat avui al Palau de la Generalitat als alcaldes i regidors investigats per l'Audiència per mostrar-los el suport del govern. A l'acte hi assistiran l'alcalde i dues regidores de Celrà, malgrat que la CUP critica que el govern no ha procedit a materialitzar encara els acords continguts en els annexos de la declaració del 9 de novembre.

Els regidors de la CUP de Celrà i Girona ja han fet públic que com que no reconeixen l'autoritat de l'Audiència Nacional no respondran a les peticions o requeriments que arribin d'aquesta o d'altres institucions de l'Estat espanyol com a conseqüència de la votació de la moció de suport a la declaració de ruptura. La Guàrdia Civil considera que després de la suspensió del Tribunal Constitucional de la declaració de ruptura, les mocions de suport dels ajuntaments catalans podrien representar delictes de rebel·lió i de sedició.

Convocatòria:

Independència és desobediència
No vau poder aleshores, no podreu ara

Acte de suport als regidors i regidores imputats per l'Audiència Nacional
Dissabte 12, a les 12h del migdia, a l'Ateneu de Celrà.

Acte de suport als regidors i regidores imputats per l'Audiència Nacional
Dissabte 12, a les 12h del migdia, a l'Ateneu de Celrà