Democratitzem el funcionament del Ple i obrim-lo a la participació ciutadana

Volem que es garanteixi la igualtat d’oportunitats entre tots els grups municipals i la participació de les entitats ciutadanes en el Ple Municipal

Democratitzem el funcionament del Ple i obrim-lo a la participació ciutadana

La CUP ens hem reunit amb PSC, ERC, VoleMataró i CiU, i la setmana que ve ho farem amb ICV-EUiA. Aquestes reunions serveixen per compartir la valoració dels resultats del 24M i per exposar que la CUP presentarem i votarem la nostra pròpia candidatura a l’alcaldia, que no participarem en cap govern i, per tant, farem d’oposició.

En totes les reunions la CUP hem traslladat la voluntat d’establir canals de diàleg amb les forces polítiques abans esmentades amb l’objectiu de facilitar acords puntuals en benefici de la ciutat.

En aquest sentit, la CUP hem posat damunt de la taula la necessitat de revisar el Reglament Orgànic Municipal (ROM) per garantir la igualtat d’oportunitats entre tots els grups municipals i la participació de les entitats ciutadanes en el Ple Municipal.

Des de la CUP proposem que es flexibilitzin els temps d’intervenció, el nombre de resolucions i preguntes que poden presentar els grups municipals, i que s’habiliti un mecanisme per a possibilitar que les entitats ciutadanes puguin traslladar al Ple, sense haver de passar pel filtre dels partits polítics, les seves propostes i preguntes. Finalment, per evitar l’allargament innecessari de les sessions, també hem plantejat la possibilitat de celebrar dos plens mensuals.

Des de la CUP proposem que les entitats puguin dur propostes al ple sense haver de passar pel filtre dels partits