La CUP i ICV denuncien el malbaratament de recursos públics de la Festa del Cel

Dimarts 21 d'abril, els portaveus d’ICV-EUiA i la CUP a l’Ajuntament de Mataró, Esteve Martínez i Xavier Safont-Tria, han ofert una roda de premsa conjunta per denunciar el malbaratament de recursos públics que ha suposat la Festa del Cel. Segons l’informe al qual han tingut accés els dos regidors, la despesa de diners públics ha estat de més de 570.000 euros. Martínez i Safont-Tria han denunciat que aquests recursos públics s’haguessin pogut destinar per “pal·liar la situació d’emergència social en la qual es troba Mataró”. Esteve Martínez ha recordat que “actualment hi ha a la nostra ciutat més de 7.000 persones aturades sense rebre cap prestació”.

Safont-Tria ha denunciat que “CiU aposti per un tipus d’esdeveniment militarista i sense cap vinculació cultural ni tradicional amb Mataró”. Tant el regidor de la CUP com el d’ICV-EUiA han explicat que han trigat pràcticament set mesos en tenir la informació sobre l’impacte de la Festa del Cel en la ciutat, i a l’hora de la veritat només han rebut una sèrie de dades que no se sostenen de cap manera.

Martínez i Safont-Tria han explicat que “és un escàndol que es malbarati més de mig milió d’euros de diner públic”, uns recursos que es podrien destinar a temes que són prioritaris per a la ciutat. A més, els dos regidors han denunciat que CiU ja ha arribat a compromisos de cara a la Festa del Cel del 2016, hipotecant així el nou govern que surti de les eleccions del proper 24 de maig. Aquests compromisos suposaran que, en el cas que el nou govern municipal decideixi no celebrar la Festa del Cel, s’hagin de pagar indemnitzacions amb diner públic.