Safont-Tria: 'si tenim una educació classista, tindrem una societat classista. Això ho hem de canviar'

Dijous 12 de febrer es va presentar públicament la ILP d'educació. La Inicitiva Legislativa Popular per un sistema educatiu de Catalunya necessita el suport de 50.000 signatures per arribar al Parlament autonòmic, on haurà de ser debatuda pels grups parlamentaris. La ILP propugna una educació pública, laica, popular, democràtica, inclusiva, coeducadora i en català.

A l'acte, organitzat per l'Assemblea Groga de Mataró, hi han intervingut Mercè Amich (del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans SEPC), Enric Castellà (de l'AFA Joan Coromines), Empar Navarro (d'USTEC-STEs IAC), i una fila zero amb representació política i social de la comarca (CUP, Procés Constituent, Podemos, entre d'altres).

Des de la fila zero Xavier Safont-Tria, regidor de la CUP Mataró, ha intervingut per recordar l'alt índex d'atur a la ciutat de Mataró: més d'un 20%. Analitzant aquesta elevada xifra d'aturats, veiem que qui més pateix és qui no té formació. Per això és fonamental l'eduació universal, pública i de qualitat. Safont-Tria, referint-se a la discriminació que implica l'educació privada (anomenada concertada) ha sentenciat que 'si tenim una educació classista, tindrem una societat classista. Això ho hem de canviar'.

L'acte s'ha celebrat dijous 12 de febrer de 2015 al Centre Cívic Pla d'en Boet de Mataró.


NOTÍCIES DE PREMSA:

[Diari Maresme] Presenten l’ILP per un nou model educatiu