L’Ajuntament de Mataró prohibeix penjar pancartes a favor del 9N

El govern municipal de CiU a l'Ajuntament de Mataró ha prohibit penjar pancartes relacionades amb la consulta del 9N a la capital de El Maresme. La CUP ha qüestionat l'excés de zel del govern local i finalment ha obtingut permís per penjar pancartes.

La CUP va presentar pel registre de l’Ajuntament una petició formal per penjar pancartes en diferents indrets de Mataró, amb l’objectiu de fer agitació al carrer a favor del referèndum, la independència i els Països Catalans.

Passades unes setmanes, sense cap notificació de l’Ajuntament, des de la CUP ens hem interessat pel motiu del silenci administratiu.

L’expedient estava aturat perquè des del servei tècnic de Via Pública tenien l’ordre de no autoritzar cap manifestació pública a favor de la consulta del 9N, atès que aquesta està impugnada pel govern de l’Estat espanyol.

Increïble però cert: les pancartes de la CUP no es podien penjar perquè feien referència a la consulta 9N no autoritzada per l’Estat espanyol.

La CUP considera un despropòsit la interpretació del reglament municipal i denuncia la incapacitat del govern local de CiU per conduir un context social i polític on serà inevitable plantrar cara als aparells de l’Estat si volem avançar en el camí cap a la independència.

Després de qüestionar la decisió municipal, finalment la CUP tindrà permís per penjar les seves pancartes atès que no hi ha cap referència al 9N, després que els tècnics municipals supervisessin, via foto, les pancartes que volem penjar.

Considerem impresentable que, igual que succeïa en temps de la Dictadura, el nostre ajuntament apliqui la censura prèvia i limiti la llibertat d’expressió.

No entenem que un Ajuntament s’arronsi amb un tema com aquest i menys quan des de la Generalitat ja s’ha iniciat la campanya institucional per convocar la consulta del 9N.

Candidatura d’Unitat Popular

Mataró
23 d’octubre de 2014