La Llàntia opina sobre l’alternativa de mobilitat

Dimecres 22 d’octubre, una  trentena de persones van participar en l’assemblea organitzada per la CUP a la seu de l’Associació Veïnal de la Llàntia per exposar el document i les propostes sobre 'La nova manera de moure'ns per Mataró'.

Xavier Safont-Tria, regidor de la CUP, junt amb un representant del Comitè d’Empresa de Mataró Bus, va explicar que la proposta parteix de la idea que la mobilitat ha d’estar al servei del transport públic per poder desplaçar l’ús predominant del cotxe. L’actual model de Mataró Bus, car, poc funcional i amb una teranyina de línies, està obsolet i s’hauria de replantejar seguint els eixos següents: més ràpid  i preus populars en els bitllets locals. Alhora es va concretar la necessitat d’altres actuacions com la construcció d’una estació d’autobusos interurbans a prop de l’estació de tren, la pacificació de la mobilitat a l’interior de la ciutat mitjançant aparcaments dissuasius i la municipalització del servei de Mataró Bus (actualment en mans de l’empresa Avanza) per aplicar criteris socials.

En el torn d’intervencions es va respondre que l’abaratiment dels bitllets no entrava dins la lògica del benefici empresarial immediat sinó que responia a la prioritat política d’incentivar l’ús del Mataró Bus;  també es van recollir les aportacions relatives als horaris, que actualment són un desastre en les franges de vespre-nit i cap de setmana, i als recorreguts que afecten al barri de la Llàntia.

Des de la CUP volem agrair l’acollida dels veïns i veïnes de la Llàntia i animem a la resta d’associacions veïnals a donar la seva opinió. L’objectiu final és recollir totes les aportacions de cara al futur Pla de Mobilitat.

> Més informació aquí

> Descarregar el document 'La nova manera de moure'ns per Mataró. Principis per un model alternatiu de transport públic' (versió 1.4 PDF)