Més de 13.000 signatures contra les retallades a la Sanitat Pública

Dimarts 15 de juliol la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i El Maresme ha lliurat al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya les  més de 13.500 signatures recollides fins ara en el marc de la campanya “ens hi va la vida”. A més de lliurar les signatures, també s'ha fet una concentració en contra de les retallades sanitàries dutes a terme tant pel govern de la Generalitat com pel govern estatal. Entre els participants hi havia la diputada de la CUP Isabel Vallet i el regidor de la CUP a l'Ajuntament de Mataró Xavier Safont-Tria.

Les 13.500 signatures avalen una carta adreçada al Conseller del govern de la Generalitat Boi Ruiz on se li comunica 'No volem que continuï l’espoli planificat que s'està produint a la sanitat pública, especialment des de que vostè és conseller de salut. Li reclamem un canvi radical de actuació, assumint les demandes' presentades a l'escrit.

La Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró-Maresme està integrada per organitzacions polítiques com la CUP, la major part d’organitzacions sindicals de la comarca, totes les associacions veïnals de Mataró i la pròpia Federació de veïns de Mataró (FAVM), la representació sindical dels centres sanitaris i altres entitats cíviques i socials i persones particulars. Fa tres anys que l’organització va ser constituïda amb el fi d’evitar la privatització del sector sanitari i de defensar els serveis socials públics com poden ser l’educació, la sanitat, les jubilacions i l’atenció a les persones dependents.

La Coordinadora ja va convocar un manifestació i ocupació de l'Hospital de Mataró aquest mes de maig amb el lema 'La sanitat públcia és nostra. ens hi va la vida' i el mes de juny es va fer una concentració davant l'Hospital per reclamar l'obertura de plantes i llits que actualment estan tancats.