Mig miler de persones a Mataró contra la monarquia espanyola i per la República Catalana

Cap a 600 persones han participat dilluns 2 de juny a la concentració davant l'Ajuntament de Mataró contra la monarquia borbònica i a favor de la República Catalana. Durant l'acte han intervingut Juli Cuéllar (CUP), Francesc Teixidó (ERC) i Esteve Martínez (ICV), i s'ha clos amb el cant de Els Segadors entre crits d'independència.

Aquest ha estat el parlament de Júli Cuéllar:

Parlament de la CUP a Mataró de rebuig a la Monarquia espanyola i per la República Independent dels Països Catalans

Fa 300 anys un Borbó va liquidar les nostres llibertats i va ocupar el nostre poble imposant les lleis de Castella per la força de les armes.

Juan Carlos I ha estat l’hereu d’aquesta nissaga i ha regnat a Espanya gràcies a la seva estreta vinculació amb la Dictadura franquista.

La Transició, liderada per Juan Carlos I, va ser una reforma de la Dictadura, que va deixar intactes els mecanismes de dominació i d’explotació. La seva Transició va ser el resultat de la desmobilització de les classes populars, de la traïció de les cúpules de les esquerres i dels sindicats que van renunciar a la ruptura, a la república, al socialisme i a l’autodeterminació.

40 anys després, l’Estat espanyol i el seu monarca estan abocats a renovar-se o morir. L’abdicació no és casual sinó que és el resultat de l’augment de la mobilització, de la crítica social i, sobretot, del procés cap a la independència del poble català.

40 anys després, la disjuntiva és: reforma o ruptura.

Des de l’esquerra independentista considerem vital incrementar la mobilització i garantir que el poble recupera el seu dret a decidir i per això:

Cal garantir que farem el referèndum del 9 de novembre tant sí com no, i que el guanyarem.

Cal impulsar un procés constituent per definir el model de país que volem els treballadors i les treballadores.

I cal preparar la proclamació de la República Catalana independent.

Colze a colze, amb els moviment populars d’arreu dels Països Catalans, farem que això sigui possible. Denunciant les renúncies i les terceres vies. El nostre referèndum és el 9 de novembre. El nostre no a la monarquia és un no a l’Estat espanyol.

Ara i aquí: ruptura!

Ni rei ni botiflers!

Que no hi ha qui pari el pas dels maulets!

Visca la Terra!


> Galeria de fotos a Facebook


NOTÍCIES DE PREMSA:

[Capgròs] Més de 500 persones reclamen la República a Mataró

[El Punt-Avui] Clam per la república

[El Tot Mataró] 200 persones es concentren per la República a Mataró

[Mataró Ràdio] Prop de 500 persones reclamen la república i clamen per la independència a Mataró