L’Ajuntament es compromet a arranjar el Camí de Ronda entre Mataró i Llavaneres

El Ple municipal de Mataró aprova la moció de la CUP per àmplia majoria

El Ple de l’Ajuntament de Mataró ha aprovat una moció de la CUP que resol iniciar el tràmits per arranjar el camí, arran de mar, que uneix Mataró i Llavaneres. Serà un Camí de Ronda senyalitzat per anar a peu i en bicicleta, protegit i segregat de la via del tren. La CUP considera que aquest tram és prioritari perquè l’utilitza molta gent i no hauria de suposar una inversió excessivament elevada.

Actualement el tram entre Mataró i Llavaneres disposa d’un camí forjat entre la via del tren i la costa. El camí no està senyalitzat, el seu accés des de Mataró és de difícil accessibilitat (especialment per a les bicicletes), no està protegit per evitar caigudes, la via del tren no està segregada, i malgrat tot, és cada dia més utilitzat per vianants que passegen entre Mataró-Llavaneres, i turistes que provenen del Càmping.

Cada cop més, el front de mar és vist i reclamat per la ciutadania com un espai natural a recuperar i conservar, tant pel seu valor mediambiental com per les possibilitats d’esbarjo i comunicació: ja sigui per passejar, practicar l’esport, desplaçar-se entre poblacions o senzillament gaudir del paisatge.

La CUP qüestiona els pressupostos que destinen recursos milionaris per fer inversions pel transport en vehicle motoritzat i sovint s’obliden dels camins a peu que històricament han connectat les vil·les veïnes de Maresme.
La proposta de la CUP també proposa la connexió entre les poblacions veïnes del Maresme, a través d’un Passeig Marítim continu, sense obstacles, mediambientalment sostenible i amb uns espais agradables per anar a peu o en bicicleta.


NOTÍCIES DE PREMSA

[M1TV - Televisió de Mataró i El Maresme] Mataró treballarà conjuntament amb Llavaneres per un camí de ronda

[Mataró Ràdio] La CUP aposta per unir Mataró i Llavaneres amb un passeig

[Capgròs] L'Ajuntament estudiarà crear un passeig marítim entre Mataró i Llavaneres