La CUP s'afegeix a la mobilització per mantenir dues doctores del CAP de Rocafonda

L’Associació de Veïns de Rocafonda, l’Esperança i Ciutat Jardí ha iniciat mobilitzacions i una recollida de signatures per aconseguir que dues doctores que exerceixen al Centre d’Atenció primària (CAP) de Rocafonda no hagin de ser desplaçades per motius administratius i puguin continuar la seva molt ben valorada tasca professional amb les veïnes i veïns del barri.

Les dues doctores afectades exerceixen de forma puntual al CAP de Rocafonda des de fa 19 i 8 anys respectivament. Ara està prevista la incorporació dels metges titulars de les dues places i els barris de Rocafonda, l’Esperança i Ciutat Jardí perdrien dues magnífiques professionals molt estimades pels seus pacients.
L’Associació de Veïns ha iniciat una recollida de signatures per demanar al Conseller de Salut, sr. Boi Ruiz, que no siguin desplaçades les esmentades doctores i que a la plantilla del CAP de Rocafonda hi tinguin cabuda, amb les modificacions que calgui, aquestes dues professionals i també els dos titulars de les places que ara s’han d’incorporar.

Aquests desplaçaments s’afegeixen a diverses retallades prèvies que ja ha patit el CAP de Rocafonda en el darrer any, com ara l’acomiadament de la Mediadora Cultural, la inestabilitat en les substitucions i l’intent d’eliminar el Servei d’Urgències de cap de setmana, fet que es va impedir gràcies a l’actuació de l’Associació de Veïns.

La CUP fa costat a la demanda de l'Associació de Veïns i s'afegeix a la crida a participar en la recollida de signatures impulsada pel moviment veïnal.

Arran d’aquests fets, el Grup Municipal de la CUP a l’Ajuntament de Mataró formula les preguntes següents per ser contestades al Ple Municipal del proper 9 de gener de 2014:

El govern de la ciutat està al cas de la demanda veïnal que es mantinguin al CAP de Rocafonda les dues doctores que està previst desplaçar per motius administratius?

El govern municipal farà costat a aquesta demanda veïnal?

En cas afirmatiu, quines mesures s’han previst per tal que al CAP de Rocafonda hi tinguin cabuda, amb les modificacions que calgui, les dues doctores amenaçades amb desplaçament i també els dos doctors titulars de les places?