La CUP se solidaritza amb SÚMATE i rebutja l’agressió feixista

Dimarts 17 de desembre de 2013 un grup d’espanyolistes han irromput a l’acte de presentació del col·lectiu SÚMATE al Centre Cívic de Pla d’en Boet de Mataró. Els assaltants han entrat a la sala amb la cara tapada, cridant “Arriba España” i fent salutacions feixistes amb el braç estès. Han exhibit pancartes i banderes espanyoles i, finalment, han ruixat gas amb esprais a la sala. La policia no ha pogut fer la identificació de cap dels assaltants. No obstant això, diversos testimonis han identificat alguns dels assaltants com a membre de Falange Española i del servei de seguretat de les manifestacions espanyolistes celebrades a Barcelona el 12 d’octubre i el 6 de desembre i que, amb anterioritat, ja havia participat en la concentració contra els bombers de Mataró.

Aquest nou atac feixista es produeix amb la clara voluntat de distorsionar el procés democràtic del poble català cap a la independència i ve precedit de la concentració ultra contra els bombers de Mataró, pels atacs a la biblioteca Pública Pompeu Fabra en motiu d’un acte del diputat Alfred Bosch i a les seus de la CUP i dels setmanaris Capgròs i Tot Mataró.

Davant dels fets ocorreguts, la CUP de Mataró expressa la seva solidaritat amb el col·lectiu SÚMATE i denuncia, un cop més, la passivitat i la permissivitat de la policia autonòmica davant de la proliferació d’actes feixistes a la nostra ciutat. Hem sabut que el mateix dimarts al matí corria per les xarxes socials la convocatòria del sabotatge feixista a l’acte de SÚMATE.

Alhora, fem una crida a la mobilització i a la unitat antifeixista, per garantir la llibertat d’expressió  i la defensa de l’exercici  del dret democràtic d’autodeterminació.

No podran res davant d’un poble unit, alegre i combatiu!

Tots i totes sumem!
Sí a la solidaritat, Sí a la independència!

Assemblea de la CUP
Mataró, 18 de desembre de 2013