La CUP demana a l'alcalde i a tots els membres del govern la retirada de la bandera espanyola

En una instància entrada al registre de l'Ajuntament per en Joan Jubany, en nom i representació de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Mataró diu literalment a l'alcalde i a tots els membres del govern:

La instància ha exposat al consistori:

Que un any més les mataronines i mataronins tenim ganes de gaudir Les Santes, Festa Major de Mataró, sense que ningú les polititzi.

Que un any més (no n’apreneu amb els anys...) sembla que us entestareu un altre cop a penjar la bandera espanyola al capdamunt de la Casa Gran durant tots els dies de festa, tot recordant-nos així l’ocupació de la nostra terra.

Que us recordem que aquest drap simbolitza el genocidi de molts pobles del món i l’intent de liquidar-ne molts d’altres (entre ells el nostre). Que aquesta bandera ha estat imposada als Països Catalans per la força de les armes.

Que us recordem que l’any passat vam gaudir totes i tots de la nostra Festa Major gràcies a que l’Escamot Pelamàstils d’Alliberament Nacional l’havia retirat i no us vau entossudir a tornar-la a penjar fins aquest 23 d’abril (vaja una data que vau escollir per penjar aquest drap...)

Ës per això que us DEMANEM:

Que retireu la bandera espanyola durant els dies de la Festa Major de Les Santes per tal de despolititzar-les i que així totes les mataronines i mataronins poguem dedicar-nos aquests dies només a gaudir de la festa.

Mataró, 21 de juliol del 2003
Oficina de Premsa CUP Mataró