Mataró reclama una estació d’autobusos interurbans

La CUP de Mataró dóna a conèixer el resultat favorable expressat majoritàriament per les 723 persones que han participat en la consulta popular sobre la construcció d’una estació d’autobusos interurbans a la ciutat.Ara fa dos mesos la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) va impulsar, amb la intenció d’afavorir la participació ciutadana, una consulta popular sobre la proposta de construcció d’una estació d’autobusos interurbans on hi arribin els autocars que fan trajectes entre Mataró i altres poblacions.

S’han organitzat taules informatives i en total s’han recollit 723 butlletes.

A la pregunta de “Cal una estació d’autobusos interurbans a Mataró?” un 92% de les persones enquestades han respost que SI; un 1,1% que NO; i el 6,9% de persones no sabien què dir o no han respost la pregunta.

A la pregunta “On la situaries?” el 36,6% la situarien al centre geogràfic de Mataró (zona de la plaça Granollers), el 32% als terrenys de la Pegaso, el 16% al polígon de Pla d’en Boet, el 9,1% al centre històric i el 6,3% a d’altres indrets com ara la zona del Sorrall, al Thos i Codina, al Cafè del Mar o a Can Gassol.

A la pregunta “Creus que s’haurien de mantenir els recorreguts i parades actuals encara que es faci l’estació d’autobusos?” el 80,6% de persones enquestades han respost que SI; el 5,1% que NO; i el 14,3% no sabien què dir o bé no han respost a la pregunta.

Finalment, en l’apartat “Quins recorreguts o parades trobes a faltar?” ha revelat la precarietat del transport públic de la ciutat, perquè gran part dels suggeriments feien referència a aspectes no resolts o que cal millorar: la freqüència de pas dels autobusos de Mataró, de Granollers i de l’empresa Casas, la manca de línies urbanes de transport nocturn, l’escassa oferta de línies que enllacin amb l’alt Maresme, la molèstia que suposa haver de desplaçar-se a Barcelona per realitzar viatges de mig i llarg recorregut.

Un cop tancada la consulta popular, la CUP de Mataró farà arribar els resultats d’aquest sondeig a través d’una instància adreçada a tots els components del govern municipal de PSC-ICV-ERC, convidant-los a reflexionar i a emprendre tots els estudis i gestions que calgui perquè properament s’iniciï la construcció d’una estació d’autobusos interurbans.

L’aposta per una xarxa de transport públic és l’aposta de futur i des de la CUP no volem que Mataró estigui a la cua de les ciutats catalanes quant a mobilitat sostenible. L’estació d’autobusos interurbans és necessària. No pot ser que poblacions més petites que Mataró, com ara Blanes o Granollers, tinguin una estació d’autobusos i una xarxa de transport públic més potent que la capital del Maresme amb 112.000 habitants.

Mataró, 10 de desembre de 2003,
Oficina de premsa CUP Mataró