La CUP denuncia al Ple la mala gestió d'habitatges de protecció oficial

Davant l'escàndol dels habitatges de protecció oficial del carrer Jaume Comas, en una pregunta al Ple de l'Ajuntament, la CUP ha denunciat el trist paper de Prohabitatge i del regidor responsable, el sr. Genís Bargalló (ERC). El regidor no ha sabut respondre davant les irregularitats i el mateix alcalde Joan Antoni Barón ha reconegut que ens trobem davant un "greu problema".

Atès que les queixes formulades pels veïns i veïnes de l’immoble del carrer Jaume Comas número 16 de Mataró, fan referència a una promoció d’habitatge públic de lloguer, la responsabilitat de la qual recau en PROHABITATGE, empresa municipal (de l’Ajuntament), que es finança amb diners públics, la Candidatura d’Unitat Popular formula les següents observacions:

1. Com és possible que el ciutadà / ciutadana beneficiari d’un habitatge públic en règim de lloguer, pensat per atendre les necessitats d’aquelles persones que d’altra manera difícilment podrien accedir als preus del mercat, hagi de patir les conseqüències d’una política d’habitatges tan mal gestionada i incompetent?

2. Com pot ser que un organisme públic, com és ProHabitatge, que té una responsabilitat contractual directa en l’atenció i la resolució de tots els inconvenients que puguin sorgir en les seves promocions d’obra pública, no gestioni satisfactòriament les mancances detectades i manifestades reiteradament pels veïns, opti per obviar i desatendre l’estat de l’immoble, el qual no compleix amb uns mínims d’habitabilitat i de qualitat immobiliària, just en el moment de lliurar-lo als seus primers llogaters?

3. L’empresa pública ProHabitatge no ha vetllat perquè les empreses constructores complissin amb la seva part, la qual cosa ha perjudicat els veïns, causant-los un patiment innecessari.

4. És inacceptable que ProHabitatge, amb tot el cost econòmic que reporta en el pressupost municipal, no sigui capaç de donar una resposta resolutiva i justa a les queixes veïnals, i encara més, que pretengui silenciar-les.

5. La manca d’habitatges a preus econòmics és una realitat incontestable i és per això que no ens podem permetre el luxe que les actuacions que la societat municipal Prohabitatge porta a terme siguin tan deficients.

Per tot plegat, la CUP considera que l’administració local ha de respondre pel funcionament anormal que ha ofert tenint en compte el perjudici causat a uns ciutadans i ciutadanes, atenent la responsabilitat patrimonial que té.

Tenim tot el dret a exigir una gestió municipal digne i eficient perquè no es pot jugar ni amb les necessitats més bàsiques de les persones ni amb els diners de tothom.

Mataró, 7 de juliol del 2004
CUP Mataró


NOTÍCIES DE PREMSA

capgròs.com: Els llogaters dels pisos protegits del Carrer Comas denuncien deficiències [07-07-2004]