Mataró diu 'prou especulació'! Aturem el PAUM del regidor Vilert

El PAUM (Pla d’Actuació Urbanísitica Municipal) impulsat per l’equip de govern de l’Ajuntament de Mataró, representarà, en cas de dur-se a terme, un augment de la població cap a l’entorn de les 130.000 persones a curt termini, 140.000 persones a mitjà termini segons les estimacions, modestes, del propi govern municipal.

Els objectius del PAUM, però, tenen més a veure amb les neccessitats financeres de l’Ajuntamnet (corregir la manca d’equipaments generada per l’expansió urbanística del 96 encà, pagar el tecnocampus...), que amb una concepció sostenible de la ciutat i del seu territori, amb les necessitats de la gent que hi viu.

A més, durant tots aquests anys l’empresa municipal PUMSA no ha actuat com a agent regulador del mercat sinó, més aviat, com a agent especulatiu, promovent un habitatge car, expansiu territorialment i agressiu urbanísticament.

Cal aturar aquesta dinàmica, cal trencar aquest model. Reclamem la immediata retirada del PAUM; el futur de Mataró no pot restar hipotecat pels problemes urbanístics del nostre Ajuntament. Cal acotar el creixement urbanístic, prioritzant, en tot cas, l’habitatge social i la rehabilitació d’habitatges buits. No volem un creixament urbanístic insostenible, territorialment expansiu i socialment segregador.

Reivindiquem una ciutat per a les persones.
Una ciutat per viure-hi, no per especular-hi.
Ens hi juguem molt!

Ho signen: Associació de Veïnes i Veïns de Cerdanyola :: Codesema :: Col·lectiu Musaik :: Alternativa Vecinal de Mataró :: CUP :: PSUC viu :: PCPC :: CGT :: Joventut Comunista :: DPA :: CNT (estudiants) :: Terra Verda :: Unió de Pagesos