Constitució europea: cal dir no un altre cop!

La CUP de Mataró ha presentat una proposta de moció en què demana al Ple de l’Ajuntament un poscionament contrari al text del Tractat de la Constitució Europea.

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Mataró demanarà a la ciutadania que voti NO al Tractat de la Constitució Europea en el referèndum convocat pel govern espanyol el dia 20 de febrer de 2004.

En aquest sentit, dimecres 12 de gener de 2005, la CUP ha registrat una proposta de moció adreçada a l’Alcalde i a tots els grups municipals per tal quel el Ple de l’Ajuntament de Mataró es declari en desacord amb el text del Tractat de la Constitució Europea i, conseqüentment, recomani a la ciutadania votar-hi en contra.

La moció també proposa que, des de Mataró, es faci un emplaçament a les institucions catalanes i europees per endegar un veritable procés constituent, democràtic i participatiu, que garanteixi els drets socials, la igualtat entre gèneres i el respecte a la diversitat dels ecosistemes naturals, les llengües i les cultures, sobre la base del dret a l’Autodeterminació dels pobles d’Europa.

La resposta de l'alcalde

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Barón, respon en un escrit del dia 13 de gener que "d'acord amb la legislació municipal vigent i el Reglament Orgànic de l'Ajuntament de Mataró, les propostes d'acord, precs o preguntes que han de formar part de l'ordre del dia del Ple de l'Ajuntament, només poden ser formulatts pels rregidors a títol individual aixó com pels grups municipals del Consistori a través dels seus Portaveus". És a dir, que enlloc de respondre a una proposta política amb arguments polítics, respon amparant-se la llei… Visca la democràcia i la participació!

Mataró, 15 de gener de 2005
Oficina de Premsa CUP Mataró


NOTÍCIES DE PREMSA

capgros.com: La CUP vol que el ple recolzi el no a la constitució europea