Solidaritat amb el CSOA l'Estella

Davant el desallotjament forçós del CSOA l'Estella, executat per la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra, la CUP de Mataró vol fer les següents consideracions:

- Ens solidaritzem amb les entitats i persones que donaven vida al que actualment era el "Centre Cívic" amb més activitat social de la ciutat, superant amb escreix els Centres Cívics instituicionals.

- Denunciem el desemesurat desplegament policial i el fet que la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra venia a Mataró a fer tant de mal com poguéssin, com ho demostra el fet que van arribar acompanyats de serveis mèdics i ambulàncies.

- Denunciem que quan es va requerir a l'oficial de més alta graduació dels Mossos que deixés retirar o bé vetllés per la integritat dels béns dipositats al local que anaven a enderrocar, va declinar la seva teòrica funció de protegir tots els ciutadans, i va deixar que els propietaris de l'empresa immobiliària iniciéssin l'enderroc tot destrossant el material de persones i col·lectius que hi havia dins del CSOA.
- Denunciem que el desallotjament va ser il·legal, però tot i la il·legalitat ja és un fet consumat i irreversible.

- Denunciem la complicitat del govern tripartit de Mataró, que ha aportat recursos policials al desallotjament i és en definitiva el màxim responsable de la situació generada. Si el govern local no hagués planificat l'adjudicació de la construcció de pisos de luxe en quatre gratacels a una empresa immobiliària, no hauriem arribat a aquest desallotjament il·legal i violent.

- Per acabar, encoratgem les persones i col·lectius que omplien de vida el CSOA l'Estgella a continuar la lluita contra l'especulació urbanística, pel dret a un habitatge digne, i pel dret a decidir entre tothom el futur del territori on vivim. I els volem transmetre que en aquesta lluita sempre ens tindran al seu costat.

Mataró, 28 de febrer de 2005
Oficina de Premsa CUP Mataró


NOTÍCIES DE PREMSA

portalmataro.com: La CUP denuncia el desallotjament il·legal i la complicitat del consistori [07-03-2005]