Urbanització Can Quirze: PUMSA especula, Arcadi Vilert sota sospita

Fa poc, amb el vist-i-plau del govern municipal, s’han iniciat les obres de construcció dels carrers en la nova ampliació de la urbanització de Can Quirze, situada al Veïnat de Mata. Tot i que veïns de les Cinc Sènies ja han presentat un contenciós administratiu per defectes de procediment en l’aprovació de la nova ampliació, les obres no s’han aturat.

Des de la CUP volem denunciar la política urbanística del tripartit de Mataró, atès que les ampliacions d’urbanitzacions fora del nucli de la ciutat es fan en detriment de zones agrícoles i forestals. Aquest model de creixement és agressiu amb l’entorn i el paisatge, afavoreix la dispersió de la zona urbanitzada com si fos una taca d’oli. No es tenen en compte les futures necessitats de serveis i a més a més s’afavoreix un model elitista que exclou a la gran part de ciutadans i ciutadanes de Mataró. Aquest model de creixement no és el que defensa la CUP.

Promocions Urbanístiques de Mataró SA (PUMSA) és una empresa dependent de l’Ajuntament de Mataró que en la seva publicitat afirma que treballa per millorar la qualitat de vida de la ciutadania amb “l’afany d’apropar l’habitatge a les persones”, “renovar els barris” i “recuperar el patrimoni històric”. La realitat és que a la Urbanització Can Quirze PUMSA ha comprat tres parcel·les, amb la qual cosa incompleix les finalitats socials que tant pregona.

Entenem que aquesta compra respon a una estratègia especulativa per part de l’Ajuntament. Des de la CUP considerem que la requalificació i adquisició de terrenys, ara ja urbanitzables, per part de l’Ajuntament, està fora de lloc. És molt greu que des del propi Ajuntament de Mataró es promogui l’especulació urbanística, que no es gestioni bé el sòl per garantir l’accés a l’habitatge i un model de ciutat equilibrada.

Amb PUMSA, per tant tota la ciutadania de Mataró, tindrem una despesa de 382.319,41 € en la nova construcció de carrers en la Urbanització de Can Quirze.

Davant del fet que la mateixa empresa que urbanitza els carrers i enrajola les voreres, sembla ser que també ha enrajolat l’entrada a la casa particular del Sr. Arcadi Vilert, regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Mataró i president de PUMSA, la CUP demana aclariments al Sr. Arcadi Vilert, per esvair els dubtes sobre aquesta sospitosa coincidència. El cas és que les rajoles són idèntiques i han estat col·locades al mateix temps.

Alhora que aprofitem per demanar també que aclareixi al conjunt de la ciutadania sobre quin és l’origen de les pedres d’un mur de l’esmentada casa particular del Sr. Arcadi Vilert, que tot sembla indicar que són les mateixes pedres que serviren per contenir la riera de Sant Simó, unes obres que en el seu dia es realitzaren amb una subvenció dels fons europeus.

Oficina de premsa, CUP Mataró 20 d'octubre del 2005


NOTÍCIES RELACIONADES:

• capgros.com: La CUP denuncia la política especulativa que porta a terme l'Ajuntament [21-10-2005]

• portalmataro.com: La CUP denúncia la política urbanística de l’ajuntament. Qüestionen les obres a Can Quirze i demanen aclariments per les obres a la finca del president de PUMSA [21-10-2005]

• portalmataro.com: PUMSA i el PSC responen a les sospites emeses per la CUP [24-10-2005]