NdP Can Quirze

  • Exigim que s’identifiquin els responsables d’haver demorat durant anys la liquidació íntegra de les càrregues urbanístiques de Can Quirze.
  • L’Ajuntament no ha de pagar ni un cèntim per les males praxis dels governs municipals dels anys 2003 a 2011.
  • Cal donar màximes facilitats als propietaris de Can Quirze perquè puguin liquidar la derrama pendent.

PUMSA hauria de ser una eina pública per intervenir en el mercat immobiliari, per afavorir el reequilibri, la cohesió social, l’accés al dret a l’habitatge i el dret a la ciutat en un sentit ampli.

No obstant això, arrosseguem un llarg historial de despropòsits de l’època en què governava el PSC, en què PUMSA va ser un agent més de la bombolla especulativa. Ara que patim les conseqüències d’aquell model de gestió nefasta, resulta fàcil criticar PUMSA, però fa 10 anys des de la CUP estàvem sols dient que això no anava ni amb rodes, malauradament aleshores la majoria de partits polítics preferia mirar cap a un altra banda.

Arran de la reunió del Consell d’Administració de PUMSA del passat dijous 25 de maig i de les explicacions donades pel govern municipal a la Junta de Portaveus del 26 de maig, en relació a l’afer de les factures extraviades de Can Quirze, des de l’Assemblea de la CUP de Mataró volem fer les consideracions següents:

  • Per a la CUP és important recordar que la intervenció inicial de Can Quirze va representar l’ocupació d’un espai agrícola, un model de creixement urbanístic elitista i agressiu amb el territori, defensat pel PSC i els seus socis, i que mai hem compartit.
  • Considerem que és irregular i impresentable que PUMSA no liquidés immediatament les càrregues urbanístiques del sector de Can Quirze un cop es van recepcionar les obres el 2010.
  • Considerem que el Sr. Arcadi Vilert, i el seu successor, Sr. Ramon Bassas, membres del PSC, que van ser regidors d’Urbanisme i presidents de PUMSA són els responsables d’aquest desgavell. No podem perdre de vista que Arcadi Vilert, que és veí de can Quirze i ara un dels demandants, podria haver estat ell mateix qui va retardar les coses i probablement així ho hauria transmès Cèsar Fernàndez, aleshores gerent de PUMSA. Pensem que Arcadi Vilert va fer que PUMSA no fes els deures per no espantar als veïns amb els costos d’urbanització. Davant d’aquestes consideracions, exigim que s’identifiquin els responsables d’haver demorat durant anys la liquidació íntegra de les càrregues urbanístiques de Can Quirze.
  • Tot i que no compartim el model urbanístic i de ciutat de Núria Calpe, actual regidora d’Urbanisme i presidenta de PUMSA, pensem que ha continuat amb encert la tasca d’esclariment endegada el 2014 pel govern de l’alcalde Joan Mora. No és pas ella qui ha de disculpar-se, sinó els responsables de PUMSA entre 2003 i 2011 que van deixar una bomba de rellotgeria amagada als calaixos de l’empresa municipal.
  • L’enuig del PSC i la picabaralla amb els seus socis de CIU, demostren que el govern municipal de Mataró és un govern de capelletes, on els interessos partidistes passen per davant del bé comú.
  • Exigim que l’Ajuntament no pagui ni un cèntim dels costos d’urbanització de Can Quirze: la mala gestió de PUMSA, en no fer pagar els costos d’urbanització als veïns durant els anys anteriors, no eximeix que aquests hagin d’acabar pagant. Tot i així, demanem al govern municipal que doni totes les facilitats als propietaris de Can Quirze perquè puguin liquidar la derrama pendent.

Assemblea de la CUP

Mataró, 30 de maig de 2017