Contra la repressió, ens plantem!

La CUP no participarà en la signatura pública del Codi de conducta i bon govern de l’Ajuntament de Mataró i hi votarà en contra en el Ple de 12 d’abril i, de la mateixa manera, s’oposarà a l’aprovació del Reglament de d’ús i accés als mitjans de comunicació municipals.

La CUP ha decidit no normalitzar la repressió que exerceix l’Estat espanyol contra el poble català. Per tant, no donarem suport a cap iniciativa conjunta amb els partits que a nivell local justifiquen l’estat d’excepció resultant de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola i que emparen la criminalització de les idees i l’empresonament dels representants polítics, de les persones i col·lectius que defensem la República.

No és una qüestió personal, sinó un conflicte polític que té a veure amb la vulneració de drets fonamentals. Ara mateix, les representants de la CUP, igual que una part important de la ciutadania d’aquest país, no tenim garantits els nostres drets democràtics. En aquestes circumstàncies ens neguem a anar de bracet dels partits abans esmentats perquè no ens respecten i no ens tracten com a iguals.

Ara mateix ens preguntem quin sentit pot tenir reglamentar la relació dels grups polítics amb els mitjans de comunicació municipals quan hi ha grups que s’entesten en censurar i criminalitzar sistemàticament les nostres opinions?

I pel que fa al Codi de conducta i bon govern, pensem que tot i representar un avenç en la concreció de les obligacions derivades de la Llei de Transparència, en l’actual context social i polític, marcat per la repressió i les mesures d’excepció imposades per l’Estat espanyol, no podem ni volem validar aquest document, perquè justament PSC, C’s i PP incompleixen bona part dels valors ètics que s’hi proposen.

Finalment,  pensem que apel·lar a la responsabilitat és un acte d’hipocresia: de quina credibilitat i de quina responsabilitat ens parlen quan el govern municipal  o l’alcalde incompleixen de forma deliberada els acords del Ple municipal que no li plauen

Ara més que mai, fem pinya per la llibertat presos polítics i en defensa dels drets fonamentals.

 

Visca el poble i visca la República!